Mainos

Maailman sää: Talvi jyrää Eurooppaan, USA:ssa lämpenee

Yhdysvaltojen ennätyskylmyys on väistymässä loppuviikolla. Euroopassa puolestaan talvi vyöryy kohti Pohjois- ja Keski-Eurooppaa.

Suomeen perjantain ja lauantain aikana virtaava kylmä ilma kulkeutuu viikonloppuna myös muualle Pohjois-Eurooppaan ja aina Keski-Eurooppaan asti. 

– Sunnuntaina lumikuuroja tulee yleisesti Tanskassa, Pohjois-Saksassa, Puolassa ja Baltiassa. Ensi viikon aikana kylmä ilma valtaa myös Brittein saaret ja Pohjois-Ranskan, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Yhdysvalloissa on kärsitty kovista pakkasista ja lumisateista. Keskiviikon vastaisena yönä pakkasta oli Meksikonlahdella asti.

– Nyt kylmin alkaa olla ohi. Perjantaina onkin jo laajalti keskimääräistä lämpimämpää, sanoo Pekka Pouta.

Kanariansaarilla tulee torstaina sadekuuroja, viikonloppuna paistaa aurinko ja lämpötila nousee noin 20 asteeseen.

Välimerellä lämpötila kohoaa viikonloppuna 15-20 asteeseen. Läntisellä Välimerellä tulee sadekuuroja lauantaina, sunnuntaina kuurosateet ovat Italiassa.

Lähi-itäänkin virtaa viileää ja kosteaa ilmaa. Sateet ovat tulevalla viikolla mahdollisia Dubaissa asti. Kauempana idässä Intia ja Thaimaa ovat laajalti aurinkoisia, mutta Vietnamiin virtaa viileämpää ilmaa ja varsinkin Pohjois-Vietnamissa tulee sateita.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.