Mainos

Maailman sää: Taifuunit lähestyvät Japania, Etelä- ja Itä-Eurooppaan lämmintä

Kahden taifuunin rankat sateet uhkaavat loppuviikolla Japania. Etelä- ja Itä-Eurooppaan ennustetaan viikonlopuksi kesäisiä lukemia.

Sadealueita kulkee tällä viikolla Länsi- ja Pohjois-Euroopan yli. Samalla sadealueet nostavat lämmintä ilmaa Etelä-, Itä- ja Keski-Eurooppaan.

– Kesä löytyy vielä varsin läheltä Suomea. Lauantaina lämpötilat voivat kohota jopa Puolassa ja Saksassa noin 20 asteeseen. Välimerellä lämpötilat ovat yleisesti 20 ja 25 asteen välillä, sanoo MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Maailmalla liikkuu parhaillaan useita trooppisia pyörremyrskyjä. Niiden keskukset pysyvät lähipäivinä merten yllä, mutta rankkasateet ulottuvat Japaniin ja osaan Meksikoa.

Japaniin sateita tuovat taifuunit Francisco ja Lekima. Pahimmat sateet ajoittuvat torstain ja perjantain tienoille. Tulvat sekä mutavyöryt ovat mahdollisia. Viime viikolla kymmeniä ihmisiä kuoli taifuuni Wiphan aiheuttamissa mutavyöryissä Japanissa.

Meksikossa hurrikaani Raymondin jäänteet siirtyvät vähitellen avomerelle. Acapulcon satama ja koulut ovat olleet suljettuina. Viime kuussa kaupunkiin iskeneet trooppiset myrskyt aiheuttivat pahoja tulvia.

Kaakkois-Aasiassa trooppiset kuurosateet jatkuvat. Intian etelä- ja itäosassa tulee vielä monsuunisateita.

Pohjoisella pallonpuoliskolla talvi ulottuu Pohjois-Suomen Lisäksi Pohjois-Venäjälle, Siperiaan ja suureen osaan Kanadaa. Ajoittain lumisateita ja kylmää ilmaa pääsee myös Yhdysvaltojen pohjoisosiin.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Katso videolta maailman sää.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.