Maailman sää: Taifuuni uhkaa Taiwania, Välimerellä loistava lomasää

Taifuuni Soulik riehuu tällä hetkellä Tyynellämerellä, mutta saapuu Taiwanin pohjoisosiin näillä näkymin ylihuomenna. Välimeren tienoilla jatkuu otollinen lomasää.

Aasiassa raivoava Soulik on jo vaarallisen voimakas.

– Soulik voidaan luokitella jo melkeinpä supertaifuuniksi, sillä sen voimakkaimmat tuulet puhaltavat yli 60 metriä sekunnissa, kertoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Aasiassa on jo pidemmän aikaa ollut tavanomaista lämpimämpää, mikä edesauttaa trooppisten hirmumyrskyjen syntymistä.

– Toistaiseksi Soulik on myllertänyt kaukana Tyynellämerellä, mutta se lähestyy rannikkoa ja iskeytynee Taiwanin pohjoisosiin ylihuomenna. Tämä taifuuni ei valitettavasti osoita juurikaan heikkenemisen merkkejä, joten Pohjois-Taiwanissa saattaa syntyä suuriakin tuhoja, toteaa Aleksi Jokela.

Pyyhkäistyään Taiwanin yli Soulik iskee Kiinan rannikolle.

Karibianmerellä pyörinyt trooppinen myrsky Chantal sen sijaan on heikkenemässä trooppiseksi matalapaineeksi. Chantal rantautunee viikonloppuna Floridaan, mutta sen ei odoteta aiheuttavan mittavaa tuhoa.

Lämmin lomasää suosii Kanarialla ja Välimerellä

Etelä-Euroopassa on yleisesti hyvin lämmintä ja varsinkin Välimeren saaristossa kelpaa lomailla. Sisämaassa saadaan jonkin verran ukkoskuuroja. Kanariansaarilla, Turkissa ja Kreikassa lomailevat saavat nauttia aurinkoisesta poutasäästä ja noin 30 asteen lämpötiloista.

Suomen ja maailman säätietoja MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso videolta maailman sää:

Lue myös:

    Uusimmat