Mainos

Maailman pisin mies naimisiin

Maailman pisimmän miehen häitä vietettiin Mongoliassa perinteiseen tapaan. Morsian hänelle on löydetty maailmanlaajuisen etsinnän tuloksena.

Maailman pisin mies Bao Xishun on mennyt naimisiin Mongoliassa. 236-senttinen Xishunilla oli juhlassa yllään mittatilauksena valmistettu hääpuku.

Xishunille löytyi noin 170-senttinen morsian maailmanlaajuisen etsinnän avulla. 56-vuotias Bao sai vaimokseen myyjättärenä toimivan 28-vuotiaan Xia Shujianin.

Xia on kotoisin Baon kotikaupungista Chifengistä Pohjois-Kiinasta.

Aviopari haluaa saada lapsen ja Bao toivoo, että lapsesta tulisi noin 180-190-senttinen, jotta hän voisi pelata koripalloa.

Bao elättää itsensä nykyisin karjankasvattajana, mutta hän on aiemmin toiminut Kiinan armeijan koripallojoukkueen palveluksessa.

Perinteen mukaisesti Bao osallistui esi-isien palvontaseremoniaan ennen kuin lähti hakemaan morsiantaan. Bao matkusti morsiamensa luo kahden kamelin vetämissä vaunuissa. Vaunuja seurasi "love"- kyltillä koristeltu limusiini sekä yli kymmenen muuta autoa.

Morsiamen avustajat teeskentelivät maan perinteen mukaan estävänsä Baon pääsyn morsiamen luo.

Morsiamen sukulaiset tarjosivat Baolle teetä. Teen juonti symboloi sitä, että maailman pisin mies on hyväksytty morsiamen sukuun.

Morsian oli hääseremonian ajaksi puettu punaiseen huntuun, sillä punainen symboloi kiinalaisessa kulttuurissa onnellisuutta.

Häitä oli todistamassa yli kaksituhatta ihmistä, sukulaisten lisäksi paikallisia ihmisiä sekä toimittajia.

Bao Xishun vahvistettiin maailman pisimmäksi mieheksi viime vuonna. Hän ohitti edellisen tittelinhaltijan, tunisialaisen Radhouane Charbibin, ainoastaan kahdella millimetrillä.

Guinnesin ennätystenkirjan mukaan Bao oli normaalipituinen kuusitoistavuotiaaksi saakka, mutta kasvoi sitten yllättäen täyteen pituuteensa. Lääkärit eivät ole osanneet selvittää tapausta.

Baon julkkisaseman vuoksi komeita hääjuhlia oli saatu sponsoroimaan pitkä liuta yrityksiä, joten kaikki häätarpeet sulhasen kengistä alkoholijuomiin oli yritysten lahjoituksia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.