Mainos

Maailman lapset toivovat puhtaampaa vuosituhatta

Maailman lapset haluavat suojella ympäristöä ja eläinten oikeuksia ensi vuosituhannella, ilmenee tänään julkaistusta Lasten millennium -toivelistasta. Lasten tärkeimpiä toiveita ovat myös perinteiden säilyminen ja suvaitsevuuden ja yhteisymmärryksen lisääntyminen. Lista perustuu tuhansien lasten haastatteluihin.

Lapsille omistettu brittiläinen televisio-ohjelmayhtiö Nickelodeon kartoitti vuoden ajan 28 maassa ja kuudessa maanosassa lasten käsityksiä ensi vuosituhannesta. Tutkimuksen tulokset julkaistaan koko päivän jatkuvassa lähetyksessä 1. tammikuuta.

Kymmenvuotias irlantilainen Lorcain uskoo maapallon olevan ensi vuosituhannella niin saastunut ja ydinpommien räjähtävän niin tiuhaan, että asukkaiden on paettava Venukseen.

-Vuonna 2030 gorillat ja delfiinit ovat huonetovereitani. Ne opettavat meitä olemaan saastuttamatta ja ymmärtämään, kuinka tärkeää on kunnioittaa kaikkia muita eläimiä ja jokaisen eläimen ja ihmisen tasa-arvoisuutta, sanoo kaksitoistavuotias Meghan McAndrew Kanadasta.

Lähes kaikki haastatellut lapset olivat huolissaan mahdollisuudesta, että tekniikka syrjäyttää pian perinteet ja muuttaa täysin jokapäiväisen elämän. -Avioliitto luultavasti katoaa, sanoo 14-vuotias jamaikalaistyttö Nicole. -Jos on naimisissa ja haluaa eron, voi soittaa puhelinpalveluun ja toimia puhelinäänen ohjeiden mukaisesti. Jos haluat eron sovittamattomien ristiriitojen vuoksi, paina näppäintä yksi, jos haluat eron pahoinpitelyn vuoksi, paina kaksi. Se on pelottavaa, mutta mahdollista, Nicole sanoo.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.