Mainos

Maailman johtajat luottavat maailmantalouden kasvuun

World Economic Forumin kyselyyn vastanneista 2000 johtajasta 65 prosenttia uskoo, että seuraava sukupolsi elää nykyistä vauraamaassa maailmassa.

Maailman johtajat uskovat maailmantalouden tulevaisuuteen, mutta ovat huolissaan maailman heikentyneestä turvallisuustilanteesta. Pahimpina uhkina johtajat pitävät terrorismin lisääntymistä ja Irakin sodan leviämistä muualle maailmaan. Tiedot käyvät ilmi World Economic Forumin ensi tammikuun Davosin kokouksen osallistujien keskuudessa tehdystä kyselytutkimuksesta.

WEF:n kyselyyn vastasi 2000 yritysmaailman, politiikan, tiedemaailman ja tiedotusvälineiden johtajaa. Kyselyyn vastanneista johtajista 63 prosenttia arvioi, että seuraava sukupolvi elää nykyistä turvattomammassa maailmassa. Vain 18 prosenttia johtajista uskoi, että maailma on lähitulevaisuudessa nykyistä turvallisempi.

Yritysjohtajat olivat muita optimistisempia turvallisuuden kehityksen suhteen. Viime vuonna tehdyssä tutkimuksessa turvallisuustilanteen heikentymiseen uskoi 61 prosenttia vastaajista ja sen paranemiseen 27 prosenttia vastaajista.

Teknologia vie vaurauteen

Tämänvuotisen kyselyn vastaajista 65 prosenttia uskoi, että seuraava sukupolvi elää nykyistä vauraammassa maailmassa. Maailman köyhtymiseen uskoi 27 prosenttia vastaajista. Erityisen vahvasti vaurastumiseen uskottiin yritysjohtajien keskuudessa.

Viime vuoden kyselyssä maailman vaurastumiseen uskoi 59 prosenttia vastaajista ja köyhtymiseen 29 prosenttia vastaajista. Vaurastumisen uskottiin johtuvan ennen kaikkea teknologian kehityksestä ja kansainvälisen kaupan vapautumisesta. Kolmas keskeinen selittäjä vaurastumiselle oli kansainvälisten sijoitusten lisääntyminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.