Mainos

Maailman johtajat koolla New Yorkissa

Kaikkien aikojen suurin valtionpäämiesten ja poliittisten johtajien kokous; YK:n vuoden 2000 huippukokous alkaa New Yorkissa. Kokouksen osanottajamailla on kolmen päivän aikana kahdenvälisiä tapaamisia ja kokouksia on kaikkiaan noin 700.

YK:n huippukokouksen puheenjohtajina toimivat Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen ja Namibian presidentti Sam Nujoma. He sanovat yhteisessä julkilausumassaan, että "Huippukokous antaa todellisen historiallisen tilaisuuden ohjata YK:n ohjelmaa ja muokata kansainvälisen yhteisön toimia tulevina vuosina".

YK:n pääsihteeri Kofi Annanin mukaan kokouksen päämääränä on "vähentää köyhyyttä, tietämättömyyttä ja sairautta maailmassa." Annan sanoi, että kansojen huomio on nyt kohdistunut maailman johtajiin, joiden odotetaan tarttuvan aikaisempiin hyviin lupauksiin ja muuttavan ne teoiksi. Kokouksen toivotaan muun muassa tuovan edistystä Lähi-idän rauhanneuvotteluihin.

Kokouksen turvatoimista on huolehtimassa lähes 8000 poliisia. Myös erilaiset kansalaisjärjestöt ja mielipideryhmittymät ovat vahvasti edustettuina, sillä lähes 100 ryhmää on saanut luvan mielenosoituksen järjestämiseen.
(MTV3)
Katso Riitta Snellmanin juttu aiheesta (Huomenta Suomi 6.9.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.