Mainos

Maailman johtajat kiittelevät Jeltsiniä

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sanoo yllättyneensä Venäjän presidentin Boris Jetlsinin erosta. Hän kuitenkin lupaa jatkaa yhteistyötä Venäjän virkaatekevän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Clintonin mukaan Jeltsin jää historiaan maansa ensimmäisenä demokraattisesti valittuna presidenttinä. Clinton antoi erosta kirjallisen lausunnon ja kommentoi eroa lyhyesti myöhemmin Valkoisen talon edustalla.

Clinton kiitti Jeltsiniä siitä, että tämä oli aina suora puheissaan. -Pidin Jeltsinistä, sillä on aina teki aina juuri niin kuin hän sanoi tekevänsä. Hän myös todella uskoi, että demokratia on paras järjestelmä, Clinton sanoi.

Valkoisen talon tiedottaja Joe Lockhart kertoi, että Clinton oli aiemmin soittanut Jeltsinille ja kiittänyt tätä siitä, että hän on luotsannut Venäjän läpi hankalan ajan. Clinton lupasi myös toimia yhteistyössä vt. presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Clintonin mukaan Jeltsinin ero on hänelle "surullinen hetki". Clinton kertoi myös Jeltsinille, että hän on iloinen siitä, että he ovat ystäviä. Valkoisen talon mukaan Jeltsinin lähtöilmoitus oli yllätys, mutta ei täysin odottamaton. Clintonille ilmoitettiin Jeltsinin päätöksestä varhain aamulla Yhdysvaltain aikaa.

<?LL_ARTICLEIMG ID=6288 ALIGN=LEFT>Blair: Jeltsin edisti maailman turvallisuutta

Britannian pääministeri Tony Blairin mukaan Boris Jeltsin toimi presidenttikaudellaan koko maailman turvallisuutta edistävänä tekijänä.

-Maailma on nykyisin vakaampi ja turvallisempi suurelta osin Jeltsinin johtajuuden ansiosta. Blair kehui lisäksi Jeltisin tarmokkuutta Venäjän uudistusten toteuttajana . -Jeltsin on näytellyt hyvin merkittävää roolia Venäjän historiassa. Jeltsin ohjasi Venäjän kommunismista kohti länsimaista demokratiaa, sanoi Blair muutama tunti Jeltsinin eron jälkeen.

Halonen: ero yllätti suomalaiset

Halonen, Tarja

Ulkoministeri Tarja Halosen mukaan Venäjän presidentti Boris Jeltsinin eroilmoitus tuli suomalaisille yllätyksenä. Halonen ei kuitenkaan usko Jeltsinin eron aiheuttavan mitään dramaattisia muutoksia Venäjän ulkopoliittisissa suhteissa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.