Maailman ensimmäinen ekolento lähtee Lontoosta

Maailman ensimmäinen biopolttoaineella kulkeva matkustajalentokone lentää tänään ensimmäisen lentonsa Lontoon Heathrowlta Amsterdamiin. Ilman matkustajia lennettävä näytöslento on ensimmäinen askel ekologisempaan lentämiseen.

Virgin Atlantic -lentoyhtiön Boeing 747 lentämä ekolento on osa koneenvalmistaja Boeingin ja moottorivalmistaja GE Aviationin aloitetta kehittää ympäristöä säästävä lentopolttoaine.

Virgin Atlantic lentoyhtiön johtaja Richard Bransonin mukaan testilento auttaa lentoyhtiötä ottamaan ekopolttoaineen käyttöön nopeammin.

- Testilento antaa meille tärkeää tietoa, jota voimme käyttää ekologisen jalanjälkemme huomattavaan pienentämiseen, kertoo Branson BBC:lle antamassa lausunnossaan.

CNN kertoo, että joidenkin tutkimuksien mukaan viljelymaan muuttaminen esimerkiksi palmuöljyä tuottavaksi voi aiheuttaa paljon enemmän hiilidioksidipäästöjä, kuin säästöt biopolttoaineen käytöstä olisivat.

Aktivistit varoittavat, että biopolttoaineiden lisääntynyt käyttö voi myös johtaa pulaan ravinnosta, koska suuri osa viljelymaasta on valjastettu biopolttoaineiden tuotantoon.

Virgin -lentoyhtön mukaan, nyt lennolla käytetty ekopolttoaine ei kuitenkaan kuluta ravinto- tai vesivaroja.

Lue myös:

    Uusimmat