Mainos

Maailman elintarvikekokous alkoi Roomassa

Paavi Johannes Paavali II avasi kansainvälisen ruokakokouksen Roomassa tuomitsemalla kovin sanoin rikkaiden ja köyhien välisen kuilun. Paavin mielestä on "sietämätöntä", että osa ihmisistä elää yltäkylläisyydessä toisten nähdessä nälkää. Paavi torjui ajatuksen, jonka mukaan syntyvyyden säännöstely ratkaisisi maailman elintarvikeongelmat. Todellisia syitä ruokapulaan ovat hänen mukaansa poliittinen epävakaus, sodat ja kehitysmaiden velkataakka.

Kaikkiaan 11 000 lasta kuolee päivittäin nälkään ja 200 miljoonaa lasta kärsii aliravitsemuksesta, ilmenee YK:n tuoreesta raportista. Aliravitsemuksesta kärsii arviolta 840 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa.

YK:n järjestämään Maailman elintarvikekokoukseen Roomassa osallistuu edustajia noin 150 maasta. Viisipäiväisen kokouksen tavoitteena on nälkää näkevien määrän puolittaminen nykyisestä yli 800 miljoonasta vuoteen 2015 mennessä.

YK:n maatalous- ja elintarvikejärjestön FAO:n pääjohtaja Jacques Diouf oli kutsunut kokoukseen lähes 200 valtionpäämiestä ja pääministeriä, mutta monet teollisuusmaat lähettivät Roomaan jonkun muun ministerin. Suomen kokousvaltuuskuntaa johtaa maatalousministeri Kalevi Hemilä.
(STT-DPA-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.