Mainos

Maailman arvokkaimmat yritykset listattu

Pörssikurssien lasku on sekoittanut maailman arvokkaimpien yritysten listaa. Nokia on tänä vuonna pudonnut kymmenen arvokkaimman joukosta ja on nyt 20. Nokia on kuitenkin parantanut asemaansa pahimpiin kilpailijoihinsa verrattuna.

General Electric oli toukokuun lopussa toisena peräkkäisenä vuonna pörssiarvolla mitattuna maailman arvokkain yritys. Teknologiayritysten pörssikurssien lasku myllersi muuten maailman kalleimpien yritysten kärkijoukkoa. Kymmenen arvokkaimman yrityksen joukosta putosivat tänä vuonna Intel, Cisco Systems, Nokia, Vodafone ja NTT DoCoMo. Nokia säilytti pörssikurssien laskusta huolimatta hyvin asemansa yhtenä maailman kalleimmiksi arvostetuista yrityksistä. Nokia oli Morgan Stanley Capital Internationalin Business Weekille keräämien tietojen mukaan toukokuun viimeisenä päivänä edelleen maailman 20. arvokkain pörssiyritys. Toiselle sijalle maailman tuhannen kalleimman yrityksen listalla nousi Microsoft ja kolmanneksi Exxon Mobil.

Nokian lisäksi tuhannen pörssiarvoltaan suurimman yrityksen listalle mahtuivat Suomesta Stora Enso, UPM-Kymmene, Sonera ja Sampo. Soneran kurssin voimakas lasku pudotti yhtiön 147. sijalta pörssiarvoltaan maailman 738. suurimmaksi yritykseksi. Stora Enso oli sijalla 457, UPM-Kymmene sijalla 605 ja Sampo sijalla 929. Verrattuna pahimpiin kilpailijoihinsa Nokia paransi pörssiarvon laskusta huolimatta suhteellista asemaansa. Ericsson oli nyt pörssiarvoltaan 87. suurin yritys, kun se viime vuonna oli sijalla 22.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.