Mainos

Maailmalla marssittiin Darfurin rauhan puolesta

Mielenosoitusmarsseissa vedottiin sen puolesta, ettei maailma ummistaisi silmiään Darfurin katastrofille.

Kymmenet tuhannet marssijat eri puolilla maailmaa vaativat tänään poliittisia johtajia muistamaan Darfurin kriisin ja olemaan kääntämättä tragedialle selkäänsä.

Maailman Darfur-päivänä mielenosoitusmarsseja pidettiin noin 30 maassa. Suurimmat tapahtumat järjestettiin Lontoossa, San Franciscossa ja New Yorkissa.

Monin paikoin marssijat olivat sitoneet silmänsä. Tällä haluttiin muistuttaa maailman johtajia, ettei Darfurin kriisiltä saa ummistaa silmiään.

Lontoossa puolestaan monet kantoivat kylttejä, joihin oli kirjoitettu "Raiskauksia, kidutuksia, murhia - kauanko tämä vielä jatkuu Darfurissa?".

Uudet pakotteetkin mahdollisia

Britannian pääministeri Gordon Brown kutsui BBC:n haastattelussa kriisiä yhdeksi aikamme suurista murhenäytelmistä. Hän myös lupasi maansa antavan teknistä tukea Darfuriin lähetettäville rauhanturvajoukoille. Sotilaita ei kuitenkaan ole luvassa.

Lisäksi Brown varoitti, että Sudania saatetaan rangaista uusilla pakotteilla, jos maassa ei tapahdu riittäviä muutoksia konfliktin lopettamiseksi.

Sudanin hallituksen ja Darfurin alueen kapinallisryhmien on määrä neuvotella rauhansopimuksesta Libyassa lokakuun lopulla. YK ja Afrikan unioni AU toimivat keskusteluissa välittäjinä.

Darfur-päivän marssien yhtenä järjestäjänä toiminut Human Rights Watch -järjestö vaati kansainvälistä yhteisöä toimimaan ripeästi, jotta rauhanturvajoukko saataisiin alueelle nopeasti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.