Mainos

Maailmalla hämmästeltiin seksiskandaalia

Kansainvälinen yhteisö piti tänään Yhdysvaltain presidentin seksiseikkailuja hämmentävinä ja halpamaisena. Samaan aikaan skandaalin yksityiskohtia julkaisseet internet-kotisivut olivat tupaten täynnä uteliaita.

Ranskassa tiedotusvälineet julkaisivat murhaavia kommentteja Yhdysvalloista. Helvetti on amerikkalainen, kirjoitti Le Monde -lehti tänään. Lehti kuvasi Clintonin seksiseikkailuja tutkineen erityissyyttäjä Kenneth Starrin raporttia "hirviöksi...joka vastaa noitavainon aikaisia selontekoja...kun noitia ja toisuskoisia vainottiin sielujen syövereihin asti".
-Internetin taian avulla meistä kaikista tuli kurkistelijoita Yhdysvaltain kongressin takia, lehti jyrisi.

Konservatiivinen Le Figaro -lehti syytti puolestaan presidentti Bill Clintonia siitä tuhosta, joka maailman viimeiselle suurvallalle on aiheutunut ns. Monicagatesta. Myös Saksassa lehtien sävy oli tuomitseva. Clinton on presidentti, joka jäi kiinni housut nilkoissa, kirjoitti Frankfurter Allgemeine -lehti. Hameenmetsästäjä ei ole sopiva asukas Valkoiseen taloon, se lisäsi.

Sveitsiläiset sanomalehdet olivat kauhuissaan siitä, että Starrin raportti julkaistiin internetissä. Myös ameikkalaiset itse suhtautuivat Clintonin seksiseikkailujen kuvauksiin kuvotuksella.
-Tunnen syyllisyyttä lukiessani tätä. Tämä on kuvottavaa. Meidän ei pitäisi saada tietää tällaista, sanoi eräs amerikkalainen tutustuttuaan raporttiin internetissä.

Britanniassa Sun-lehti vaati Clintonin eroa. Liberaali Guardian totesi puolestaan, ettei Clintonin lapsellinen, tyhmä ja säälittävä käytös oikeuta hänen asettamistaan valtakunnanoikeuteen.

Joukko perusteita

Erityissyyttäjä Kenneth Starr nimeää raportissaan kaikkiaan 11 perustetta, miksi presidentti Clinton olisi asetettava valtakunnanoikeuteen. Valkoinen talo on kiistänyt kaikki perusteet. Starr antoi raporttinsa, joka koskee Clintonin ja Valkoisen talon entisen harjoittelijan Monica Lewinskyn seksisuhdetta ja sen peittely-yrityksiä, kongressille keskiviikkona. 445-sivuinen raportti on ollut eilisestä lähtien luettavissa myös internetissä.

Starr syyttää raportissaan Clintonia valaehtoisesta valehtelusta, todistajiin vaikuttamisesta ja yrityksistä estää oikeuden toteutumista. Starrin mukaan Clinton on valehdellut viisi kertaa valaehtoisesti, neljä kertaa hän on yrittänyt estää oikeutta toteutumasta ja kerran hän on yrittänyt vaikuttaa todistajaan eli sihteeriinsä Betty Currieen. Lisäksi Clinton on käyttänyt väärin presidentin valtaansa, koska hän on jatkuvasti valehdellut asiassa kongressille ja Yhdysvaltain kansalle.

Seksiskandaalin saamasta kielteisestä julkisuudesta huolimatta Clintonin suosio näytti tänään olevan nousussa. CNN-uutiskanavan tekemän kyselyn mukaan 63 prosenttia amerikkalaisista vastustaa presidentin asettamista valtakunnanoikeuteen. Lisäksi 62 prosenttia kysellyistä oli tyytyväisiä Clintonin työhön presidenttinä. Luvuissa on hienoista nousua edelliseen tutkimukseen verrattuna.
(STT-Reuters-MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.