Mainos

Maailmalla ei pidetä USA:sta

Yhdysvaltain-vastaisuus maailmalla näyttäisi olevan edelleen laajaa. Tuoreen kyselyn mukaan suurin syy tähän on presidentti George W. Bush ja hänen politiikkansa.

Vuosittain tehtävässä kyselyssä selvisi, että edes Yhdysvaltain myöntämät avustukset Aasian tsunamikatastrofin uhreille ja Bushin yritykset juurruttaa demokratiaa Lähi-itään eivät ole pystyneet muuttamaan esimerkiksi ranskalaisten tai kanadalaisten negatiivisia asenteita. Maita on perinteisesti pidetty Yhdysvaltain lähimpinä liittolaisina.

Kuudestatoista tutkimukseen osallistuneesta maasta vain kuudessa yli puolet kansalaisista suhtautui myönteisesti Yhdysvaltoihin. Ranska, Saksa ja Japani saivat samanlaisen arvosanan 13 maassa.

Myönteisimmin Yhdysvaltoihin suhtautuvat intialaiset ja ynseimmin jordanialaiset. Myöskään amerikkalaisten maine ei ole läheskään niin hyvä kuin esimerkiksi saksalaisten tai kiinalaisten. Kolme neljästä amerikkalaisesta vastaajasta kuitenkin tietää maansa olevan ei-pidetty maailmalla.

Tutkimukseen haastateltiin 17000 ihmistä huhti-toukokuussa. Kyselyn virhemarginaali on neljä prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.