Mainos

Maailmaa kiertävä tuulitaidepuisto asettui Inariin

Japanilainen kuvanveistäjä Susumu Shingu kiertää maailmaa luomansa Tuuli-karavaaninäyttelyn kanssa. Näyttely pystytetään viiteen eri kohteeseen maailmassa, nyt on vuorossa Suomen Inarin Ukonjärvi.

Susumu Shingu on kolmen vuosikymmenen ajan omistautunut taiteelle, jota luonnonvoimat liikuttavat. 63-vuotiaan Susumu Shingun tuuli-karavaanitaidepuistossa on 21 tuulessa liikkuvaa teosta. Puiston avulla saadaan myös tuotettua tuulienergiaa näyttelyn tarpeita varten. Shingun karavaani pysähtyy viidessä maailman kolkassa.
-Päätin heti aluksi, että yksi näyttelypaikoista on Suomi, kertoo kuvanveistäjä.
-Yhden paikan on oltava kylmä ja hiljainen. Olen tähän hyvin tyytyväinen.

Inarin lisäksi karavaani on jo pysähtynyt Japanissa ja Uudessa-Seelannissa ja jatkaa Suomesta matkaansa Marokkoon, Mongoliaan ja Brasiliaan. Tuuli tuo Shingun teoksiin oman sisältönsä. Taiteilija muistuttaa, että tuuli on suuri lahja maapallolle ja myöskin ihmisen ystävä monella tavalla.

Pysähtyessään näyttely pyrkii kulttuurivaihtoon ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Näyttely kuljettaa mukanaan myös viestiä meiltä tulevien sukupolvien ihmisille.
-Viesti kertoo, kuinka hallita tätä maapalloa. Ehkä voimme löytää jotakin neuvoakin, kuinka tulevaisuudessa ihmiset voisivat elää sopusoinnussa luonnon kanssa, mietiskelee taiteilija.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.