Mainos

Maailma marssi Ranskassa – CNN: Mutta missä oli Obama?

Miljoonat ihmiset marssivat sananvapauden puolesta viikonloppuna Ranskassa. Marssin osallistui myös kymmeniä valtionpäämiehiä.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama ei ollut näiden valtionpäämiehien joukossa. Amerikkalainen uutissivusto CNN kysyykin, missä Yhdysvaltojen presidentti tai ulkoministeri John Kerry olivat marssin aikana. Marssissa oli Yhdysvaltoja edustamassa Yhdysvaltojen Ranskan suurlähettiläs Jane Hartley.

CNN:n ohjelmassa juontaja Fareed Zakaria kutsui presidentin ja muiden ylinten virkamiesten poissaoloa virheeksi. Hän toteaa CNN:n kirjoittamassa artikkelissa, että Ranska on yksi Yhdysvaltojen liittolaisista ja olisi ollut merkittävää, että maan korkeimmat edustajat olisivat kävelleet marssissa.

Zakaria nosti esille, että turvallisuushuolet eivät estäneet Israelin pääministeri Benjamin Netanyahua tai palestiinalaisten presidenttiä Mahmoud Abbasia marssimasta.

Toisaalta amerikkalaissivustolla nostettiin esille myös se, että iskujen myötä radikaali islam ei ole pelkästään Yhdysvaltoja koskeva liike.

– Monet ovat ajatelleet, että ääri-islamilainen terrorismi ei olisi edes olemassa ilman Yhdysvaltoja. Tämä on todellinen kamppailu sivistyneen maailman ja radikalistien välillä. Vaikka ottaisit Yhdysvallat pois yhtälöstä, niin sivistynyt maailma olisi aseissa, Zakaria sanoi ohjelmassa.

Obama kommentoi Ranskan terroritekoja perjantaina ollessaan Yhdysvaltojen Tenneseen osavaltiossa. CNN:n mukaan ulkoministeri Kerry oli taas vierailulla Intiassa lähentämässä maiden kauppasuhteita.

Eilen Valkoinen talo ilmoitti isännöivänsä helmikuussa terrorismiin ja radikalismiin liittyvää kokousta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.