Mainos

Maailma kyläilee jälleen Kaisaniemessä

Monikulttuurinen hittitapahtuma Maailma kylässä -festivaali tarjoaa Helsingin Kaisaniemen puistossa 26.-27. toukokuuta taas tuhdin annoksen leipää ja sirkushuveja.

Aiempien vuosien tapaan etnoruoka on festarien ehdoton vetonaula, mutta lukuisat konsertit, näyttelyt, teatteri- ja tanssiesitykset sekä basaarimainen tunnelma houkuttelevat nekin puistoon kymmeniä tuhansia kävijöitä. Yksi pääesiintyjistä on jamaikalainen The Skatalites -yhtye. Ska-tyylin luoja, joka on edesauttanut musiikillaan mm. dubin ja hiphopin syntyä.

-Festarit kasvattavat suosiotaan kerta kerralta. Viimeksi järjestäjät arvioivat viikonlopun saldoksi 60 000 ihmistä, mutta kyllä niitä meidän arvion mukaan oli enemmän, Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan tiedottaja Janne Sivonen huomauttaa. Festareiden teemana on tällä kertaa kehitysyhteistyö. Muusikot haastavat kaikki festariesiintyjät kampanjaan, jossa vedotaan päättäjiä nostamaan kehitysyhteistyön määrärahat 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta.

-Kuten kaikki hyvin tiedämme, planeettamme materialistinen omaisuus ja sitä kautta valta on jakautunut hyvin epätasaisesti. Vaikka raha ei onnea tahi laadukasta elämää tuokaan, niin silti sen alituisessa puutteessa eläminen voi olla hankalaa, Apulanta-yhtyeen Sipe sanoo haastelausunnossaan. Maailma kylässä -tapahtumassa esittäytyy noin 150 kansalaisjärjestöä. Yksi niistä on Suomi-Gambia-seura, jolle joka toinen vuosi järjestettävät festarit ovat tärkeä rahantulolähde. Varoilla seura on hankkinut mm. lääkkeitä ja kangasta gambialaiseen lastensairaalaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.