Mainos

Maailma hukkumassa tietotulvaan

Kalifornian yliopistossa on valmistunut tutkimus ihmisten synnyttämän tiedon määrästä. Peter Lyman Kalifornian yliopistosta pitää hyvänä sitä, että 93 prosenttia kaikesta ihmisen luomasta tietomäärästä on digitaalisessa muodossa. Jos tämä tietomäärä laitetaan Internetiin, on se sieltä kaikkien saatavilla. Lymanin mielestä vielä ei kuitenkaan ole tehty tarpeeksi tehokkaita hakukoneita kaiken tämän tiedon käsittelyyn, luetteloimiseen ja etsimiseen.

Kalifornian yliopiston tutkijat arvioivat, että Internetissä on noin 2,5 miljardia dokumenttia. Sivujen määrä kasvaa päivittäin 7,3 miljoonalla. Kun lasketaan mukaan vielä "syvemmällä" verkossa olevat tietokannat, Intranet-sivut ja muut sivut, nousee dokumenttien lukumäärä noin 550 miljardiin dokumenttiin. 95 prosenttia tästä on kenen tahansa saatavilla. Suurin materiaalin tuottaja on Yhdysvallat. Vuodessa maailmassa luodaan yhdestä kahteen miljardia gigatavua tietoa.

Vuosisata sitten keskimääräinen ihminen pääsi käsiksi vain pieneen tietomäärään. Nykyään, pelkästään seuraavien 2,5 vuodessa syntyy tietoa saman verran kuin koko ihmiskunnan historiassa tähän saakka - 12 miljardia gigatavua.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.