Mainos

Maahanmuuttokoordinaattori: Vihapuheesta puhuminen jyrää todellisen maahanmuuttokeskustelun

Kansanedustaja Jussi Halla-ahon saamat sakot islaminuskon loukkaamisesta ja kansanryhmän halventamisesta ovat puhuttaneet tänään mediassa.

Tampereen kaupungin maahanmuuttajatyön pääkoordinaattori Marja Nyrhisen mielestä vihapuheiden ja eri uskontoja loukkaavien puheiden ruotiminen pitäisi kuitenkin jättää jo vähemmälle.

– Huomion määrä yhdelle aiheelle mediassa tuntuu olevan kiinteä. Niinpä tämä turha keskustelu siitä, mitä kukakin on sanonut ja miksi, vie tilaa tärkeämmiltä maahanmuuttoon liittyviltä aiheilta.

Nyrhinen nostaisi keskusteluissa esiin ennemmin maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyvät ongelmat.

– Kotouttamislaki on hyvä, mutta sen täytäntöön panemisessa ollaan epäonnistuttu. Valtio ei ole pystynyt osoittamaan rahaa siihen, että lakia voitaisiin noudattaa kunnissa. Käytännössä laki on torso.

Erityisesti rahaa tarvittaisiin Nyrhisen mukaan kunnollisiin kieliopintoihin ja kulttuuriin perehdyttämiseen. Lisäksi maahanmuuttajille pitäisi tehdä alkukartoitus siitä, mitä he todellisuudessa tarvitsevat.

– Toiset eivät osaa edes lukea, toiset voivat olla vaikkapa it-alan huippuammattilaisia. Heitä ei voida laittaa samaan asemaan, sillä jokaisen tarpeet ovat hieman erilaiset, Nyrhinen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.