Mainos

"Maahanmuuttokeskustelun tulee säilyä rakentavana"

Ensimmäiset maahanmuuttotaustaiset kansanedustajat eivät pidä Suomea arvolinjaltaan kahtiajakautuneena maana.

– Aika suppea analyysi, että Helsinki ja muu maa olisivat erillään toisistaan. Arvoliberaali- ja arvokonservatiivikeskustelu on suppeaa, esimerkiksi Helsingissä on paljon variaatiota myös arvojen välillä, vihreiden tuore kansanedustaja Ozan Yanar pohtii Huomenta Suomen haastattelussa.

– Eroja löytyy varmasti, mutta Helsingissä arvopohja on varmasti vähän erilainen. On paljon nuoria ja lapsiperheitä ja uskon, että arvoliberaali-keskustelu tulee näkymään myös hallituksessa, Nasima Razmyar (sd.) puolestaan jatkaa.

Äänestys

Onko Suomi jakautunut kahtia arvoiltaan?

Kyllä

Ei

Onko Suomi jakautunut kahtia arvoiltaan?

Kyllä 80%

Ei 20%

80%
20%
ääniä 8057 kpl

Onko sinun mielestäsi Suomi kahtiajakautunut maa? Osallistu keskusteluun MTV Uutisten Facebook-sivuilla!

Sekä Yanar että Razmyar uskovat, että perussuomalaisten valtavan äänisaaliin myötä myös maahanmuuttopolitiikka tulee muuttumaan.

– Maahanmuuttokeskustelu jatkuu varmasti värikkäänä, mutta toivottavasti myös rakentavana. Perussuomalaiset tähtäävät hallitukseen, joten maahanmuuttokeskustelu varmasti sitäkin myötä hieman rauhoittuu. Toivon kuitenkin, että me muistetaan tapa, jolla puolue kampanjoi, Nasima Razmyar toteaa.

– Perussuomalaisten maahanmuuttotutkimuksessa oli monia puutteita ja useat toivatkin sen esille. Esimerkiksi tietty ikäryhmä oli rajattu tutkimuksesta pois, Ozan Yanar sanoo.

Razmyar on erityisen huolissaan kehitysavun tulevaisuudesta.

– Keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset ovat sanoneet, että vaikeina talousaikoina kehitysavusta voidaan ottaa pois. Siitä olen valtavan huolissani.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.