Mainos

Maahanmuuttokeskustelu äityi väittelyksi rasismista

kuva: Jan Blomberg

- Olemme syyllisiä, jos teemme Suomessa töitä, koska silloin viemme suomalaisten työpaikat. Syyllisiä olemme myös silloin, kun olemme kotona, koska siinä tapauksessa elämämme suomalaisten verovaroilla.

Näin totesi Aden Anshur MetropoliAreenan maahanmuuttajakeskustelussa Helsingissä.

Helsingin bussiliikenteen luottamusmiehenä toimiva Anshur muistutti, ettei kukaan aidosti halua jättää kotimaataan vapaaehtoisesti.

- Moni meistä tulee tänne levottomuuksien ja sotien keskeltä.

Vantaan kaupunginvaltuutettu, perussuomalaisten Juha Malmi puolestaan painotti, että poliittisten päättäjien vastuulla on turvata ensisijaisesti suomalaisten työpaikat.

- Tätä vastuuta he eivät ole kantaneet. Eikö ensin pitäisi työllistää jo täällä olevat maahanmuuttajat ennen kuin otetaan uusia?

"Suomalaiset eivät tykkää hoitaa toisiaan"

Uudenmaan maahanmuuttokoordinaattori Börje Mattsson muistutti keskustelussa, että Suomi ei yksinkertaisesti tule pärjäämään ilman maahanmuuttajia.

- Suomen vanhustenhoito on rempallaan hoitohenkilöstöpulan vuoksi. Näyttää siltä, etteivät kaikki suomalaiset tykkää hoitaa tosiaan. Tälle alalle on pakko saada työvoimaa muualta. Eikö se ole ihan sama, mistä tai minkä väristä työvoimaa saamme? Eihän tällaisessa asiassa voi laittaa rasistisia rajoja, Mattsson arvosteli Malmia.

Perussuomalaisten Malmi hermostui Mattssonin käyttämästä rasismi-sanasta.

- Perussuomalsiet eivät ole rasisteja! Kumma juttu, että perussuomalaiset leimataan sen vuoksi rasisteiksi, kun tuomme näitä asioita julkiseen keskusteluun.

Malmi myös muistutti Mattsonia siitä, että hoivatyö ennen kaikkea on työtä, jossa vaaditaan hyvää suomen kieltä.

- Ylipäätään tänne tulevilla maahanmuuttajilla on oltava suomen kielen taito. Heille olisi jo lähtömaassa opetettava Suomen kulttuuria ja kieltä.

Mattsson valitteli sitä, että maahanmuuttajista puhutaan ainoastaan työvoimana.

- Me tarvitsemme maahanmuuttajia, jotta opimme uusia kulttuureita ja jotta oppisimme jotain myös itsestämme.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.