Mainos

Maahanmuuttohallintoa haluttaisiin keskittää

Valtiontilintarkastajat ehdottavat, että maahanmuuttoasiat keskitettäisiin yhteen ministeriöön nykyisten kolmen sijaan.

Valtiontilintarkastajat vaativat Suomen maahanmuuttohallinnon keskittämistä sisäasianministeriöön. Tilintarkastajien mukaan nykyinen työnjako on epäselvä ja päällekkäisyyksiä on paljon. Suomen nykyinen malli poikkeaa mm. muista pohjoismaista, joissa maahanmuuttoasiat on keskitetty yhteen ministeriöön.

Tänään julkistetussa kertomuksessaan valtiontilintarkastajat ehdottavat, että maahanmuuttoasiat keskitettäisiin pohjoismaiseen tapaan yhteen ministeriöön. Nykyisin asioita hoitaa Suomessa kolme eri ministeriötä.

Valtiontilintarkastajien puheenjohtajan Kari Urpilaisen mukaan keskittämisellä päästäisiin pois päällekkäisyyksistä ja myös asioiden hoito jouduttuisi siihen nähden mitä se tällä hetkellä on. Tilintarkastajien näkemystä puoltavat mm. suurimmat kaupungit ja TT.

Työministeriössä maahanmuuttohallinnon keskittämisestä sisäministeriöön ei kuitenkaan innostuta. Työministeriön maahanmuuttoasioiden johtajan Mervi Virtasen mukaan asiat on järkevää hoitaa siinä ministeriössä ja sillä sektorilla missä varsinainen osaaminen on.

Kentällä taas uskotaan, että ministeriötason keskittämiset heijastuisivat positiivisesti lomakemeressä luovivan maahanmuuttajan arkeen.

Viime vuonna Suomeen muutti 17 600 henkilöä. EU-maista muuttaneiden osuus oli lähes 7000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.