Mainos

Maa vavahteli edelleen Taiwanissa

Pelastusmiehistöt etsivät edelleen tänään epätoivoisesti eloonjääneitä Taiwanin maanjäristysalueella. Tähän mennessä on löydetty yli 2100 kuollutta. Raunioissa on tuoreiden arvioiden mukaan yhä 300-400 ihmistä. Kadonneita oli vielä eilen arvioitu olevan jopa parituhatta. Varhain tänään venäläinen pelastuspartio sai Yuanlinin kaupungin raunioista esiin naisen, joka vaikutti hyväkuntoiselta.

Taiwanin maanjäristys

Aluksi pelkäsin, että kuolen, jos seinät kaatuvat enemmän. Mutta sitten ajattelin, etten voi kuolla, koska en halunnut äitini joutuvan itkemään vuokseni, nainen kertoi. Keskiviikkoiltana Taipeissa raunioista löydettiin viisivuotias tyttö ja mies. Uudet jälkijäristykset haittasivat yhä pelastusryhmien työtä. Jälkijäristyksiä on ollut tiistain jälkeen kaikkiaan nelisentuhatta, joista voimakkaimmat yli 6 richteriä. Taipeissa olevan katastrofikeskuksen edustaja vakuutti kuitenkin, että eloonjääneiden etsinnät jatkuvat. -Kokemukset aiemmista järistyksistä osoittavat, että uhreja voi löytyä elossa vielä sadan tunnin kuluttua, hän huomautti. Pelastustyöntekijöiden edustajan mukaan jälkijäristykset hankaloittavat suuresti tunnelien raivaamista sortuneisiin rakennuksiin.

Rakennusurakoitsijoita pidätetty


Ensimmäiset rakennusmääräyksiä rikkoneet urakoitsijat pidätettiin tänään. Varaoikeusministeri Tseng Yung-fu kertoi viranomaisten pidättäneen Yunlinissä urakoitsijan, joka oli rikkonut määräyksiä räikeästi: alustavissa tutkimuksissa sortuneiden talojen seinistä löytyi tiilien sijasta tyhjiä muovipulloja ja metallisankoja. Rakentaja voi saada laiminlyönnistään viiden vuoden vankeustuomion.

Kiina ilmoitti tänään olevansa valmis lähettämään pelastustyöntekijöitä sekä lääkäreitä ja sairaanhoitajia Taiwaniin auttamaan pelastustöissä. Asiasta kertoi virallinen uutistoimisto Xinhua. Taiwan kiitti tarjouksesta, mutta torjui sen kohteliaasti. Taiwan ilmoitti esittävänsä myöhemmin avunpyynnön, jos se osoittautuu tarpeelliseksi. Taiwan on aiemmin sanonut olevansa valmis ottamaan vastaan apua Kiinalta, ellei apuun liity poliittisia kytköksiä.
(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.