Mainos

Maa- ja metsätalousministeriön budjetti kasaan sopuisasti

Maa- ja metsätalousministeriö ja valtiovarainministeriö ovat saaneet neuvotteluissaan odotetusti sovittua maa- ja metsätalousministeriön budjetin keskeisimmät määrärahakiistat.

Ministeri Jari Koskinen (kok.) kuvaili neuvotteluja leppoisaksi ja oli tyytyväinen siihen, että budjettiriiheen ei jäänyt hallinnonalalta väännettävää.

Ministeriöt pääsivät sopuun tietohallintokeskuksen määrärahaleikkauksen pienentämisestä ehdotetusta kahdesta miljoonasta eurosta 700 000 euroon. Neuvotteluissa sovittiin myös, että maatalouden investointitukien menekkiä seurataan sekä tänä vuonna että ensi vuonna ja tarpeen vaatiessa korkotukien myöntövaltuuksia nostetaan lisätalousarvioissa.

Alun alkaen ministeriöiden välinen näkemysero oli vain reilut 10 miljoonaa euroa, eikä neuvotteluissa tarvinnut kajota hallinnonalan keskeisiin menoluokkiin.

Maatalouden kansallisen tuen määrä pysyy aiemmalla tasolla. Metsäpuolella kestävän metsätalouden turvaamisen määrärahat taas nousevat ensi vuonna 60 miljoonaan euroon, mutta Etelä-Suomen metsiensuojeluohjelman rahoituksesta päätetään vasta valtioneuvoston käsittelyn jälkeen.

Maa- ja metsätalousministeriön ensi vuoden budjetin loppusumma nousee lähelle 2,6 miljardia euroa, mikä on vajaat 100 miljoonaa euroa enemmän kuin tänä vuonna. Määrärahalisäykset aiheutuvat pääosin EU:n maatalouspolitiikan Agenda 2000 -uudistuksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.