Mainos

M-realin toimihenkilöt lakkoon

Ulosmarssin syynä on toimihenkilöiden mukaan konsernin ja henkilöstöjohtajan harjoittama henkilöstöpolitiikka.

Metsäyhtiö M-realin STTK:laiset toimihenkilöt aikovat järjestää huomenna maanantaihin asti kestävän mielenilmauksen. Toimihenkilöunionin mukaan ulosmarssin syynä on konsernin ja erityisesti sen henkilöstöjohtajan Veli-Matti Vitikaisen harjoittama henkilöstöpolitiikka.

Protestiin osallistuu noin 400 päivävuorossa työskentelevää toimihenkilöä. He poistuvat työpaikaltaan huomen aamulla kello kahdeksan.

Mielenilmaus koskee M-realin kaikkia toimipisteitä Suomessa. Töihin toimihenkilöt palaavat seuraavan vuoron alussa, pääsääntöisesti kuitenkin ensi viikon maanantaina.

Toimihenkilöitä on yritetty painostaa noudattamaan liukuvaa työaikajärjestelmää

Toimihenkilöunionin neuvottelupäällikön Markku Palokankaan mukaan toimihenkilöitä on työehtosopimuksen ja työaikalain vastaisesti yritetty painostaa noudattamaan liukuvaa työaikajärjestelmää, jolloin työnantajan ei tarvitse maksaa korvausta ylitöistä.

Palokankaan mukaan M-realin henkilöstöjohto on kieltäytynyt neuvottelemasta asiasta toimihenkilöiden edustajan kanssa. Yhtiön palveluyksikössä ei myöskään ole käyty viime kesän sopimuskorotusten jakamiseen liittyviä keskusteluja.

TU:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää M-realin tapaa toimia siinä määrin huolestuttavana, että liiton hallitus käsittelee yhtiön tilannetta kokouksessaan ensi tiistaina.

Liiton mukaan mielenilmaisun kohteena olevat työehtosopimusrikkomukset viedään myös työtuomioistuimeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.