Mainos

M-realin tehdas seisoo Lohjalla

M-realin paperitehtaan työntekijät aikovat jatkaa eilen alkanutta työnseisaustaan torstaiaamuun saakka.

Työntekijöiden ulosmarssi M-realin Kirkniemen paperitehtaalla Lohjalla paperitehtaalla jatkuu ylihuomisaamuun saakka.

Eilen illalla kello 22:n aikaan noin 150 iltavuorossa ollutta työntekijää lopetti työt ja marssi ulos hienopaperia valmistavasta tehtaasta vastalauseena yhtiön henkilöstöpolitiikalle. Päivävuoro työskenteli eilen normaalisti ja vaihtoi vuoroa kello 15.30. Iltavuorolaiset tulivat normaalisti töihin ja poistuivat työpaikoiltaan illalla. Kaikkiaan Kirkniemen tehtaalla on 450 työntekijää.

M-Real sanoi viime viikolla irti paikallisia sopimuksia Lohjalla. Työntekijät eivät olleet tyytyväisiä yhtiön tämän jälkeisiin toimiin, kertoo Kirkniemen tehtaan pääluottamusmies Esko Kumpulainen.

- Työntekijöiden mielestä työnantaja vielä provosoi tätä tilannetta. Työnantaja on määrännyt työntekijöitä töihin hätätyömääräyksillä ja kutsunut myös opiskelijoita tekemään lakonalaisia töitä. Tämä on tässä viimeisessä lakossa ärsyttänyt meidän porukan, Kumpulainen kuvaa.
Pääluottamusmiehen mukaan eilen illalla alkaneen työnseisauksen on määrä kestää torstain aamu kuuteen.

Työntekijäpuoli puolestaan on ilmoittanut lakon syyksi yt-neuvottelutilanteen hitaan edistymisen. M-real irtisanoi runsas viikko sitten työntekijöiden paikalliset sopimukset, ja on suunnitellut vähentävänsä satakunta työntekijää kahden vuoden kuluessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.