Mainos

M-real vähentää 600 työpaikkaa

Yt-neuvottelut kaikkien henkilöstöryhmien kanssa aloitetaan ensi viikolla. M-realin tulos oli viime vuonna raskaasti tappiollinen.

Hienopaperi- ja kartonkiyhtiö M-real aikoo vähentää Suomesta 600 työpaikkaa. Yhtiö ei aio sulkea kokonaisia tuotantolaitoksia.

M-real aloittaa yt-neuvottelut ensi viikolla kaikkien henkilöstöryhmiensä kanssa.

M-realin tehtaat sijaitsevat Tampereella, Lohjalla, Kyröskoskella, Simpeleellä, Joutsenossa, Kaskisissa, Jyväskylässä ja Äänekoskella.

Yhtiö kertoi jo syksyllä eräiden ulkomaisten yksikköjensä sulkemisesta.

Paperiliitossa osattiin odottaa M-realin ilmoitusta väen vähentämisestä. Puheenjohtaja Jouko Ahonen kertoo yllättyneensä lähinnä työpaikkojen vähennyksen suuresta määrästä, sillä Suomen tehtailla on kuitenkin jo tehty tehostamistoimia.

Toimihenkilöunioni kehottaa M-realia hakemaan tarvittavat säästöt muutoin kuin suorilla irtisanomisilla.

Tulos romahti

M-realin tulos painui viime vuonna raskaasti tappiolle. Tulos ennen veroja oli 408 miljoonaa tappiolla, kun vuonna 2005 tappiota tuli 114 miljoonaa.

Yhtiön mukaan tulosta heikensivät raaka-aineiden ja erityisesti energian hintojen nousut sekä investointi- ja kunnossapitoseisokit. Liikevaihto nousi 0,4 miljardia 5,6 miljardiin.

Yhtiön osake lähti tulosjulkistuksen jälkeen runsaan 2,5 prosentin laskuun Helsingin pörssissä.

Niemelä ehdolla M-realin hallitukseen

Metsäyhtiö UPM:n entinen toimitusjohtaja Juha Niemelä on ehdolla M-realin hallitukseen.

M-realin nimitysvaliokunta ehdottaa maaliskuun puolivälissä kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että Niemelä valittaisiin uutena jäsenenä M-realin hallitukseen.

Niemelä joutui eroamaan UPM:n johdosta kartellitutkinnan takia muutama vuosi sitten.

Jyväskylässä neuvotellaan jo lomautuksista

Jyväskylässä M-realin Kankaan paperitehtaalla henkilöstö ihmettele uutta neuvottelukierrosta. Tehtaalla neuvotellaan jo ennestään tuotannon supistuksiin tähtäävistä lomautuksista. Lomautusneuvottelut alkoivat 5. tammikuuta ja ovat vielä kesken.

Pääluottamusmies Kari Forsmanin mukaan ihmeitä pitää keksiä, jos kaksi paperikonetta saadaan pyörimään nykyistä pienemmällä henkilöstöllä. Tehtaan palveluksessa on nyt 270 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.