Mainos

M-real myy Takon Kotelotehtaan

Takon Kotelotehtaan Tampereella ostaa paperin ja kartongin jatkojalostukseen erikoistunut Pyroll.

Metsäliitto-konserniin kuuluva M-real on tehnyt kaupat runsaat puoli vuotta myynnissä olleesta Takon Kotelotehtaasta. Ostaja on paperin ja kartongin jatkojalostukseen erikoistunut Pyroll. Yrityskauppa astui voimaan heti.

Kauppahintaa ei kerrottu, mutta M-realin mukaan kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta M-realin tunnuslukuihin. Kotelotehtaan myynti on osa M-realin saneerausohjelmaa, josta yhtiö kertoi viime vuoden lokakuussa.

Takon Kotelotehdas sijaitsee Lielahdessa Tampereella ja työllistää noin 160 henkilöä. Tehdas valmistaa kuluttajapakkauksia muun muassa elintarviketeollisuudelle.

Pyrollille iso kauppa

Kotkan naapurissa Pyhtäällä päämajaansa pitävälle Pyrollille Takon Kotelotehtaan osakekannan osto oli iso askel. Ilman kauppaa Pyrollin kuluvan vuoden liikevaihto olisi ollut 45 miljoonan euron luokkaa, konsernijohtaja Hannu Vakkari arvioi. Kauppa tuo liikevaihtoon noin 25 miljoonan euron lisän, joten tämän vuoden liikevaihtoarvio on nostettava 70 miljoonaan.

Henkilöstön määräkin hyppää 160 uuden palkollisen myötä uudelle tasolle. Kotelotehtaan oston jälkeen konserni työllistää yli 400 henkeä.

Reino Uusitalon omistama Pyroll-konserni toimii kolmella toimialalla. Pakkausten valmistamisen lisäksi konserni harjoittaa paperin tukkukauppaa ja tuottaa jalostuspalveluita paperi- ja kartonkiteollisuudelle.

Kartonkikoteloiden ykkösvalmistajaksi

Kaupan jälkeen Pyroll on johtava kartonkikoteloiden valmistaja Suomessa. Tuotantoa on kymmenessä laitoksessa Hämeenkyrössä, Jyväskylässä, Lahdessa, Lempäälässä, Muuramessa, Pyhtäällä, Tampereella, Tuusulassa ja Valkeakoskella.

Vanhat kotelotehtaat olivat pieniä, sillä niissä työskentelee vain kolmisenkymmentä ihmistä. Yrityskaupan jälkeen toimialan väkimäärä nousee 190:een.

Takon Kotelotehtaan toiminta jatkuu kaupan jälkeen entisellään. Konsernijohtaja Hannu Vakkarin mukaan yrityskaupalla ole henkilöstövaikutuksia Takon Kotelotehtaalla eikä muissakaan tuotantolaitoksissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.