Mainos

M-real myy Metsä-Tissuen

M-real myy 66 prosenttia Metsä Tissue Oy:stä Metsäliitto Osuuskunnalle. Kauppahinta on 294 miljoonaa euroa, eli noin 14,7 euroa osakkeelta.

Paperinvalmistaja M-real

Hinta perustuu Metsä Tissuen velattomaan arvoon, noin 570 miljoonaan euroon. Kauppahinta käytetään M-realin velkojen lyhentämiseen. Kaupasta saatava myyntivoitto verojen jälkeen on noin 120 miljoonaa euroa.

M-realin toimitusjohtaja Jouko M. Jaakkolan mukaan Metsä Tissuen myynti perustuu yhtiön strategiaan, jonka mukaisesti M-real keskittyy ydinliiketoimintoihinsa. Niitä ovat kotelopakkaukset, graafiset tuotteet, toimistopaperit, erikoistuotteet ja paperitukkukauppa.

- Neuvottelemme parhaillaan useiden kiinnostuneiden osapuolten kanssa Metsä Tissuen loppuomistusosuuden myynnistä. Meillä on valmius nopeaan päätöksentekoon, mikäli yhteisymmärrys löytyy, sanoo toimitusjohtaja Jaakkola.

Metsä Tissuen asiakkaita ovat pehmopaperituotteiden ja leivin- ja ruoanlaittopapereiden kuluttajat ja suurasiakkaat. Yhtiön päämarkkina-alue on Eurooppa, jossa se on neljänneksi suurin pehmopapereiden toimittaja sekä leivin- ja ruoanlaittopapereiden markkinajohtaja. Pohjoismaissa Metsä Tissue on pehmopapereiden markkinajohtaja.

(MTV3)

(Talousuutiset 19.11.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja