Mainos

M-real jatkoi kovaa nousua

Metsäosakkeiden ralli jatkui Helsingin pörssissä jo toista päivää.

UPM-Kymmenen saneerausuutisesta alkanut metsäosakkeiden ralli jatkui Helsingin pörssissä tänään toista päivää. Hillittömimmän suhteellisen nousun teki paperiyhtiö M-real.

M-realin B-sarjan osake tykitti 11,2 prosentin nousun ja A-sarjankin osake 9,4 prosentin. UMP-Kymmene nousi vielä 3,0 prosenttia, ja Stora Ensokin eteni 2,6 prosenttia.

Metsäyhtiöitä siivitti se, että markkinoilla odotetaan lisää uutisia ylikapasiteetin purkamisesta. M-realin povattiin olevan seuraava alasajaja, mutta toisaalta sen arveltiin myös säästyvän joiltain leikkauksilta UPM:n valintojen takia.

Kaikkinensa pörssi oli vahvasti plussalla, kun painavin osake Nokiakin paransi. Matkapuhelinjätin osakkeen hinta pysähtyi 16,70 euroon, missä oli 1,9 prosenttia ylämäkeä aamun luvuista.

Vaihtokymmenikön yhtiöstä yksikään ei tehnyt miinusta. Kauppojakin tehtiin vilkkaasti, sillä kokonaisvaihto nousi 1,6 miljardiin euroon.

Parhaiden nousijoiden kymmenikköön kipusi myös SanomaWSOYn A-osake. Konserni kertoi yhdistävänsä osakesarjansa ja hyvittävänsä A-osakkeen omistajien äänivallan menetystä heille suunnatulla annilla.

Suuremmista yhtiöistä alamäkiosastossa jatkoi Lemmikäinen, jota painoivat edelleen betonin laatukohu sekä Ikean kanssa syntynyt sopimuskiista. Rakennusyhtiön osake heikkeni 1,9 prosenttia.

Yleisindeksi pysähtyi 9218,58 pisteeseen, missä oli nousua 1,8 prosenttia. Painorajoitettu portfolioindeksi plussasi 1,6 prosenttia ja jäi pistelukuun 4948,81.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.