Mainos

M-real jatkaa supistuksia

Yhtiön alustavan arvion mukaan Suomen henkilöstö vähentyisi 200 työntekijällä.

Metsäyhtiö M-real aloittaa uuden saneerausohjelman. Yhtiö aikoo sulkea Lielahden kemihierretehtaansa ja aikakauslehtipaperia valmistavan paperikoneen Kankaan tehtaalta.

Yhtiön alustavan arvion mukaan henkilöstö vähentyisi Suomessa 200 työntekijällä. Ulkomailla yhtiö on leikkaamassa 300 työpaikkaa.

Yhtiön mukaan Kankaan tehdas tuottaa tappiota. Kankaan paperikoneen sulkemista yhtiö perustelee aikakauslehtipaperin heikolla hintakehityksellä.

M-real tavoittelee toimilla vuotuista 100 miljoonan euron tulosparannusta.

Lielahden tehtaan väki mielenilmauslakkoon

M-realin Tampereen Lielahden kemihierretehtaan työntekijät ryhtyivät mielenilmauslakkoon irtisanomisten vuoksi. Tieto tehtaan lopettamisesta tuli henkilöstölle yllätyksenä.

-Huonolta tämä näyttää, ei tässä tilanteessa muulta voi näyttää, sanoo pääluottamusmies Kimmo Koukkari.

Koukkarin mukaan henkilöstölle kerrottujen tunnuslukujen valossa Lielahden yksikkö on kannattava, vaikka tehdas onkin vanha. Työntekijät paheksuvat tehtaan sulkemista.

Tehdasta ryhdyttiin ajamaan alas tiistaina puoliltapäivin. Kello 14 alkaneen iltavuoron työntekijät eivät enää tulleet töihin. Työnseisaus kestää Koukkarin mukaan ainakin keskiviikkoiltaan, mahdollisesti pidempäänkin.

Koukkari muistuttaa, että viimeksi keväällä väkeä vähennettiin Lielahdesta noin kymmenellä hengellä, ja tämän arveltiin silloin riittävän. Nyt tehtaan sulkemisen myötä työt loppuvat noin 60 työntekijältä ja toimihenkilöltä. Heistä arviolta 10-15 on Koukkarin mukaan siinä iässä, että eläkeputki tulee kysymykseen.

Henkilökunnalle aamulla pidetty tiedotustilaisuus ei antanut paljoakaan toiveita, Koukkari sanoi. M-realin muissa yksiköissä Pirkanmaalla on niissäkin vähennetty väkeä, joten mahdollisuuksia siirtyä toiseen tehtävään konsernin sisällä ei juurikaan ole.

Kankaan tehtaalla pelonsekaiset tunnelmat

Kankaan paperitehtaalla tieto paperikoneen sulkemisesta otettiin vastaan pelonsekaisin tuntein. Pääluottamusmies Kari Forsman kertoo, että tieto ei varsinaisesti yllättänyt työntekijöitä. Vähennyksiä oli pelätty jo etukäteen.

-Eihän tätä tietenkään halua ymmärtää. Tämäkin kone on toiminut kovalla hyötysuhteella, vaikka vanha onkin. Ilmeisesti se ei vaan riitä, Forsman pohtii.

Forsman ei kuitenkaan pelkää, että koko tehdasta suljettaisiin ainakaan lähiaikoina.

-Jäljelle jäävä kone on aika moderni, sen luulisi säilyvän ainakin muutaman vuoden.

Jyväskylässä sijaitsevalta tehtaalta häviää tämänhetkisten tietojen mukaan noin 80 työpaikkaa. Tehtaalta suljetaan päällystettyä aikakauslehtipaperia valmistava kone.

Henkilöstö ei ole toistaiseksi järjestämässä mielenilmauksia. Tehtaan ammattiosaston toimikunta kokoontuu huomenna tarkastelemaan tilannetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.