Mainos

M-real aloittaa yt-neuvottelut

Metsäteollisuuskonserni M-real jatkaa osaltaan yt-neuvotteluaaltoa. Henkilöstön vähennystarve on yhteensä 180 henkilöä.

-

M-realin Kirkniemen tehdas käynnistää koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Yhtiö perustelee päätöstään mm. tehtaan toiminnan tehostamisella sekä kustannuksien pienentämisellä kilpailukyvyn turvaamiseksi.

Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on yhteensä 180 henkilöä. Kirkniemen tehtaalla työskentelee tällä hetkellä noin 850 henkilöä. Henkilövähennykset on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden loppuun mennessä.

Yt-neuvottelujen käynnistämisen perusteina ovat Kirkniemen tehtaan vanhemman hiomon suunniteltu sulkeminen, kunnossapidon muuttuva toimintamalli sekä tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Suunnitelmien mukaan tehtaan mekaanisen massan hankinta muuttuu siten, että vanhempi hiomo suljetaan ja tarvittava massa hankitaan M-realin kemihierretehtailta. Hiomon sulkeminen vähentää paitsi tuotantohenkilöstön myös kunnossapitohenkilökunnan tarvetta.

Tehtaan vanhempi hiomo on teknisen käyttöikänsä lopussa ja sen uusiminen vaatisi huomattavia investointeja. Hiomon käyttökustannukset ovat korkeat ja ympäristörasitus kemihierteen käyttöön verrattuna huomattava. Hiomon toiminnan arvioidaan loppuvan ensi vuoden syyskuussa.

Työtaistelu alkaa

Kirkniemen tehtaan pääluottamusmiehen Esko Kumpulaisen mukaan työntekijäpuoli ei aio tyytyä työnantajan harjoittamaan sanelupolitiikkaan, mutta aivan lähipäivinä ei vastatoimia ole kuitenkaan luvassa. Toimia halutaan pohtia rauhassa.

Kumpulaisen mukaan työnantajapuoli ei kuuntele lainkaan henkilöstön näkemyksiä tehtaan kehittämisessä, vaan käyttää asioiden ratkaisemisessa auktoriteettiasemaansa.

Työnantajan ja henkilöstön välit ovat olleet Kirkniemen tehtaalla huonot jo pitemmän aikaa. Viimeksi elokuussa työntekijät lakkoilivat vastalauseena yhtiön henkilöstöpolitiikalle, kun M-real irtisanoi työntekijöiden paikalliset sopimukset.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 31.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.