Mainos

Lyönti rautaputkella päähän päätti lupaavan golfarin uran

Nuorten maajoukkuetasolla golfia pelannut mies ei ole pystynyt jatkamaan harrastustaan pahoinpitelyn jälkeen.

Pahoinpitely tapahtui huhtikuussa 2010 Helsingin Mellunmäessä erään ravintolan edustalla. Tuolloin uhria oli kuultu asiassa, mutta kuten tuomion perusteluistakin ilmenee, tutkinta vaikutti ”välinpitämättömältä” ja jutun tutkinta aloitettiin myöhemmin uudelleen.

Uhria kertoi, että hän oli ollut ravintolan edessä, kun häntä oli lyöty. Tekijä oli jäänyt tunnistamatta. Tämän jälkeen uhri lähti kävelemään pois, ja siirtyi ravintolan vieressä olevan tien toiselle puolelle, minkä jälkeen häntä oli lyöty takaviistosta päähän rautaputkella. Tämän lisäksi uhria lyötiin nyrkein ja potkittiin. Lyöntejä ja potkuja oli yhteensä 5-6. Todistajan mukaan tilanne alkoi täysin yllättäen, sillä mitään riitaa ennen pahoinpitelyä ei ollut.

Pahoinpitelyn seurauksena uhrin vasemmasta silmästä ja silmäluomesta on vuotanut verta. Lääkärissä uhri ei nähnyt silmällään mitään, mutta näkö on ajan kuluessa palautunut asteittain, mutta ei kuitenkaan normaaliksi.  Uhri kärsi pahoinpitelyn jälkeen masennuksesta ja unihäiriöistä. Lisäksi hän ei ole pystynyt pelaamaan golfia, jota hän pelasi nuorten maajoukkuetasolla. Myös lukeminen ja näkeminen ovat vaikeutuneet.

Tekijä tuomittiin pahoinpitelyn lisäksi kuudesta muusta rikoksesta yhteensä yhdeksän kuukauden vankeuteen. Uhrilleen tuomittu joutuu maksamaan yli 20 000 euron korvaukset. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.