Mainos

"Lyö selvästi Suomen palkkatason" – vaasalaishoitajat auttavat puhelimitse ruotsalaispotilaita

Kun Vaasassa, noin 40 sairaanhoitajan työyhteisössä MedHelpissä soi puhelin, langan toisessa päässä on Tukholman seudulla asuva ruotsalainen. Hän soittaa hoitoalan palvelevaan puhelimeen - numeroon 1177 - paikallispuhelun hinnalla ja puhelu ohjautuu Vaasaan.

– Juuri nyt ihmiset soittavat influenssan vuoksi, heillä on kuumetta ja ehkä kipuja, myös vatsatautia on liikkeellä, kertoo työvuorossa oleva sairaanhoitaja Camilla Ivars.

Puhelut ohjautuvat Tukholman keskuksen kautta Pohjanmaalle Vaasaan, jossa on liki ympärivuorokautinen päivystys. Soittajat huomaavat joskus, että langan päässä on ruotsia murtaen puhuva henkilö.

–Kyllä he huomaavat ja kysyvät siitä usein. Kun he kuulevat, että olemme Pohjanmaalla Suomessa, he suhtautuvat siihen ihan myönteisesti, kertoo Ivars.

Itse asiassa suomalaisen hoitajan saaminen langan päähän on ruotsalaisille positiivinen yllätys.

– llman muuta! Ruotsalaisten mielestä suomalaiset hoitajat ovat mukavia ja miellyttäviä, vakuuttaa rekrytointipäällikkö Gerd Fornander MedHelp Oy:sta.

Murtaen puhuttu ruotsi ei siis haittaa?

– Ei suinkaan! Heidän mielestään tämä "muminspråket", muumikieli on vain plussaa, sanoo MedHelpin Suomen maajohtaja Brita Brännbäck.

Hoitajapula vaikuttaa

Miksi ruotsalaisyrityksen sitten kannattaa ohjata puhelut Suomeen ja avata toimipisteitä täällä? Selitys on yksinkertainen.

– Meillä on Ruotsissa hoitajapula. Toisaalta suomalaiset hoitajat ovat Ruotsissa hyvässä maineessa, joten voimme yhtä hyvin olla täällä, jossa hoitajia on paremmin saatavilla, kertoo Fornander.

Ruotsissa valtakunnallinen palvelupuhelin on ollut käytössä jo viisitoista vuotta ja kokemukset ovat hyvät. Säästöä kertyy, kun potilaiden tulvimista vastaanotoille saadaan vähennettyä puhelinneuvonnan avulla.

– Se ilman muuta vähentää paineita lääkärin vastaanotolle. On tärkeää, että ihmiset saavat avun heti, kun heitä huolettaa jokin terveydellinen ongelma, kertoo Brännbäck.

Ruotsalainen työkulttuuri

Suomalaishoitajat saavat ruotsalaisfirmassa selvästi Suomen tasoa parempaa palkkaa.

- Ero peruspalkassa on merkittävä, useita satoja euroja, sanoo sairaanhoitajana työskentelevä Camilla Ivars.

- Maksamme tietenkin ruotsalaisen hoitajan palkkatasoa vastaavaa palkkaa, kertoo maajohtaja Brännbäck.

Lisäksi ruotsalainen työkulttuuri pitää sisällään monia etuja: viikottainen hotelliaamiainen, ilmaiset kahvit ja hedelmät, hierontaa työajalla ja kolmensadan euron hyvinvointiraha joka vuosi.

– Lähdemme siitä, että jos työntekijä voi hyvin, hän tekee myös työnsä hyvin, kertoo Brännbäck.

Yrityksellä on jo neljäkymmentä työntekijää Vaasassa ja se aikoo vielä laajentaa Suomessa - seuraava toimipiste avataan Pietarsaareen.

– Suomalaishoitajilla on korkea työmoraali, he ovat täsmällisiä ja luotettavia ja he ovat hyvin lojaaleja työnantajalleen. Heidän kanssaan on helppo toimia, vakuuttaa rekrytointipäällikkö Fornander.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.