Mainos

Lyly yllättyi Metsämäen päätöksestä

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly on yllättynyt SAK:n elinkeinoasioiden päällikön Janne Metsämäen päätöksestä peruuttaa hakemus valtakunnansovittelijaksi. Metsämäki peruutti hakemuksensa aamupäivällä vedoten vaimonsa Tuula Haataisen työtehtäviin, jotka voisivat aiheuttaa epäilyjä esteellisyydestä sovittelijan tehtävän hoidosta. Haatainen vastaa Helsingin apulaiskaupunginjohtajana muun muassa palkka- ja henkilöstöasioista.

SAK:n puheenjohtaja Lyly uskoo, että Metsämäen vetäytymispäätös liittyy ainoastaan jääviyskysymykseen. Hänen mukaansa puheet mahdollisista ristivedoista SAK:n sisällä ovat turhia. Lyly vakuuttaa, että Metsämäellä oli takanaan vankka SAK:n tuki.

- Yksittäisiä mielipiteitä hakijoista toki aina on, mutta kyllä Janne Metsämäellä oli yksimielinen liittojen tuki, Lyly toteaa MTV:n uutisille antamassaan haastattelussa.

Lyly ei pidä valtakunnansovittelijan valitsemistilannetta hankalana, vaikka hakuprosessissa on tullut monia yllättäviä käänteitä. Lyly viittaa muun muassa SAK:n entisen puheenjohtajan Lauri Ihalaisen sekä Työttömyysvakuutusrahaston toimitusjohtaja Heikki Pohjan kieltäytymiseen tehtävästä.

- Peruuttamisia on tullut tässä aika nopealla aikataululla. SAK:lla on kuitenkin useita hakijoita ja prosessi on aivan alkuvaiheessa. Nyt pitää katsoa rauhassa, ketkä ehdokkaista ovat varteenotettavia. Nimillä spekuloinnin aika ei kuitenkaan ole vielä, Lyly jatkaa.

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja AKAVA neuvottelevat alkuviikosta siitä, ketä järjestöt tukevat valtakunnansovittelijaksi. Lyly toivoo, että uusi valtakunnansovittelija voitaisiin nimittää kesäkuun aikana.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.