Mainos

Lyly SAK:n johtoon

Sähköliiton Lauri Lyly odotetusti johtajaksi SAK:hon

SAK:laisen Sähköliiton puheenjohtaja Lauri Lyly, 51, on siirtynyt johtajaksi SAK:hon. Lylyä on pidetty vahvana seuraajaehdokkaana keskusjärjestöä nyt vetävälle Lauri Ihalaiselle.

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n hallitus kutsui tänään Lylyn järjestön työympäristöosaston johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässä joulukuun alussa, jolloin osaston nykyinen johtaja Kirsti Palanko-Laaka jää eläkkeelle. Palanko-Laaka täyttää lokakuussa 60 vuotta.

Lyly vastaa jatkossa SAK:ssa työelämän, työlainsäädännön ja keskusjärjestösopimusten kehittämisestä. Lyly tunnetaan muun muassa vankkana palkansaajakeskusjärjestöjen yhdistymisen puolestapuhujana.

Ihalainen vaiti jatkostaan

Ihalaisella ei tänään ollut haluja puhua omasta asemastaan ja omista jatkosuunnitelmistaan, kun hänen nykyinen puheenjohtajakautensa tulee katkolle edustajakokouksessa vuonna 2006. Hän piti varsin mahdollisena, että Lyly on yhtenä vaihtoehtona esillä, kunhan SAK:lle etsitään uutta puheenjohtajaa. Muitakin nimiä voi tulla esiin, kunhan asia ajankohtaistuu, hän arvioi STT:lle.

Lyly kertoi juuri Ihalaisen olleen häneen yhteydessä Palanko-Laakan seuraajakysymyksessä. Myös Lyly oli haluton kommentoimaan SAK:n puheenjohtajuuskysymystä.

Sähköasentajan tausta

Ihalainen täyttää 60 vuotta toukokuussa 2007. Hän johtaa SAK:ta nyt kolmatta viisivuotiskautta. Lyly on johtanut Tampereella toimistoaan pitävää Sähköliittoa vuodesta 1997 alkaen oltuaan sitä ennen mm. seitsemän vuotta Loviisan ydinvoimalan pääluottamusmiehenä. Hän on koulutukseltaan sähköasentaja, mutta on sittemmin hankkinut lisäoppia mm. Markkinointi-instituutissa ja Tampereen yliopistossa.

Sähköliitolla on liittokokous marraskuussa. Liitto yrittää nyt edetä seuraajapohdinnoissa niin ripeästi, että jatkokuviot olisivat kohtuullisen selvät jo huhtikuun puolivälissä. Näillä näkymin seuraaja löytynee talon sisältä.

SAK:n johtoryhmä sai tänään toisenkin uuden jäsenen, kun hallitus nimitti järjestön nykyisen kehittämispäällikön Eija Hietasen, 42, kehittämisjohtajaksi ja samalla johtoryhmän jäseneksi kesäkuun alusta lukien. Hänen vastuulleen tulevat SAK:n strateginen ja toiminnan suunnittelu sekä henkilöstöpolitiikka.

Hietasen nimitys tasapainottaa johtoryhmän rakennetta, sillä muutoin ryhmässä istuisi Palanko-Laakan poisjäämisen jälkeen vain yksi nainen, kansainvälistä osastoa vetävä Marjaana Valkonen.

(MTV3-STT)

Ihalaisen seuraajakandidaatti torjuu yritykset puuttua minimipalkkoihin.
(Seitsemän uutiset 29.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.