Mainos

Lyly Rajala oikeuden päätöksestä: Olen äärettömän pettynyt

Entinen kansanedustaja Lyly Rajala (kok) sanoo pettyneensä raskaasti Helsingin hovioikeuden päätökseen hylätä syytteet eduskunnan seksuaalista häirintää koskevassa jutussa.

Neljää Helsingin Sanomien toimittajaa syytettiin Lyly Rajalan kunnian loukkaamisesta. Seksuaalista häirintää käsittelevä juttu julkaistiin neljä vuotta sitten, jolloin Rajala oli vielä kansanedustaja. Vuosi sitten käräjäoikeus hylkäsi syytteet Helsingin Sanomien toimittajia vastaan ja hylkäsi myös Lyly Rajalan korvausvaatimukset.

– Olen äärettömän pettynyt. Olin ihan varma, että hovioikeus olisi oikaissut käräjäoikeuden päätöksen. Odotin tätä silläkin perusteella, että julkisen sanan neuvosto antoi kirjoittelusta neljä langettavaa päätöstä. Olen todella pettynyt siihen, että medialla on vapaus mutta ei vastuuta, ja lehti saa kirjoitella mitä tykkää, Rajala sanoo.

Rajala on edelleen sitä mieltä, että Helsingin Sanomien tiedoissa eduskunnassa tapahtuvasta seksuaalisesta häirinnästä ei ole mitään pohjaa.

– En ole koskaan tavannut mitään häirintää enkä ole sellaista harrastanut. Eduskunnasta tuli tämän jutun jälkeen sellainen luolamainen luostari, jossa ei enää uskaltanut sanoa päivää vastakkaiselle sukupuolelle, Rajala tilittää.

Hän pitää seksuaalisen häirinnän juridista määrittelyä hyvin ongelmallisena.

– Istuin eduskunnan lakivaliokunnassa tekemässä Suomeen rikoslakeja reilut viisi vuotta. Seksuaalinen häirintä lienee ainoa rikoksen muoto, jossa kohde saa määritellä, onko kyseessä rikos vai ei. Sama asia toiselle voi olla kohteliaisuus ja toinen ottaa sen seksuaalisena häirintänä.

Lyly Rajala harkitsee vielä valituslupaa korkeimpaan oikeuteen. Hän sanoo lehtikirjoittelulla olleen paljon vaikutuksia arjen elämään.

– En laita eduskunnasta putoamista kokonaan tämän jutun piikkiin, mutta kyllä sillä vaikutusta oli. Kuulen jatkuvasti kysymyksiä, että vieläkö jatkan nipistelyä, vaikka en ole koskaan sellaista harrastanut. Minuun on lyöty häirikön leima.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.