Lyly kritisoi Stubbia sekaantumisesta eläkeneuvotteluihin

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan ulkopuolisten pitäisi antaa eläkeneuvotteluille rauha. Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) puheet eläkeuudistuksen siirtämisestä tarvittaessa hallitukselle ja eduskunnalle ei ainakaan edesauta neuvotteluita, Lyly sanoo.

Stubb kertoi kantansa lauantaina Ylen Ykkösaamussa.

– Meiltä vaaditaan täydellinen tulos kestävyysvajeen kanssa, vaikka hallituksella itselläänkin on vielä matkaa asettamiinsa tavoitteisiin, Lyly kritisoi.

Lylyn mukaan eläkeneuvotteluita jarruttavat erilaiset arviot valtion kestävyysvajeesta vuoden 2025 jälkeen. Lylyn mukaan esimerkiksi Euroopan unionin ja luottoluokittajien arviot Suomen kestävyysvajeesta ovat saaneet liian suuren painoarvon neuvotteluissa.

SAK:n hallitus kokoontui aamulla. Työmarkkinajärjestöt ovat sitoutuneet neuvottelemaan ratkaisun, joka nostaa keskimääräisen eläköitymisiän 62,4 vuoteen 2025:een mennessä. Lylyn mukaan SAK:n hallitus suhtautui todella kriittisesti eläkeiän sitomiseen eliniänodotteeseen.

Lylyn mukaan eläkeratkaisun suuret kysymykset ovat yhä auki, joten ratkaisua ei ainakaan vielä ole luvassa. Aamulla palkansaajajärjestöjen SAK:n, STTK:n ja Akavan hallitukset käsittelivät neuvottelutilannetta ja ovat valmiita jatkamaan neuvotteluita. Työmarkkinajärjestöjen väliset eläkeneuvottelut jatkuvat iltapäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat