Mainos

Lyly AKT:n tilanteeseen puuttumisesta: Erittäin poikkeuksellista

Puheenjohtaja Lauri Lyly pitää erittäin poikkeuksellisena tilannetta, jossa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK on joutunut puuttumaan ammattiliitto AKT:n toimintaan.

SAK:n hallitus kehotti tänään AKT:tä ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti kiistan, joka sai alkunsa viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen irtisanomisesta..

Lyly näkee, että tilanteen laukeaminen etenee nyt kolmella rintamalla. Kiusaamisasia ratkaistaan todennäköisesti viranomaisten selvityksen kautta.

Irtisanomisasiassa Lyly näkee avainten olevan AKT:n hallituksen käsissä. Kolmas asia on puolestaan AKT:n sisäinen tilanne, jota varten on nimitetty selvitysmies.

Lyly uskoo, että ratkaisun avaimet AKT:n tilanteeseen löydetään irtisanomisen ensimmäisessä käsittelyssä.

– Siinä AKT:n hallituksen ja Hilkka Ahteen välillä pitää saada aikaiseksi ratkaisu, jonka kumpikin hyväksyy, hän toteaa.

– Joko perumalla tai sitten muuten sopimalla se asia.

AKT:n puheenjohtaja Timo Rädyn asemaa Lyly ei suostu arvioimaan, vaan toteaa sen olevan AKT:n päättävien tahojen asia. Lyly ei kuitenkaan täysin ymmärrä Rädyn väitteitä siinä, että Ahteen erottamiskohun taustalla olisi liiton sisäinen valtataistelu.

– Minulle ei ole selvinnyt se miten ne liittyvät toisiinsa, ja minulle on viestitetty monelta taholta, että tällaista valtataistelua ei olisi. Mutta liiton sisällä se parhaiten tiedetään.

Katso Nina Rahkolan juttu ja Lauri Lylyn kommentit:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.