Mainos

Lykättiin Auerin pyynnöstä - Ulvila-juttu käräjillä vasta syksyllä 2013

Satakunnan käräjäoikeus tiedotti tänään Ulvilan murhajutun käsittelyaikataulusta. Käsittely alkaa näillä näkymin käräjäoikeudessa vasta elokuussa 2013.

Jutun käsittelyä lykättiin Anneli Auerin pyynnöstä. Syyttäjä oli esittänyt, että juttu tulisi käsitellä käräjäoikeudessa ennen ensi juhannusta.

Auerin puolustus toi kuitenkin esiin, että juttuun liittyvä asiantuntijatutkimus valmistuu vasta tammikuussa 2013. Auerin puolelta tullaan lisäksi tekemään lisätutkintapyyntö syyttäjille Ulvilan surmaan liittyen.

Auerin puolustus esitti käräjäoikeudelle käsittelyn aloittamista elokuussa 2013, eikä jutun asianomistajilla ollut mitään sitä vastaan.

Käräjäoikeus suostui Auerin pyyntöön myös siksi, että Turun hovioikeudessa käsiteltävänä oleva seksuaalirikosasia on laajempi kuin Ulvilan murhajuttu.

"Edellä olevat seikat huomioon ottaen katson, että tässä tilanteessa on etusijalle asetettava Turun hovioikeudessa käsiteltävänä olevan asian käsittely. Satakunnan käräjäoikeudessa käsiteltävänä olevan rikosasian pääkäsittely voidaan siten aloittaa vasta Turun hovioikeudessa suoritettavan pääkäsittelyn päättymisen jälkeen ja sen jälkeen, kun käräjäoikeudessa käsiteltävän rikosasian valmistelu on voitu asianmukaisesti saattaa päätökseen", Satakunnan käräjäoikeuden päällikkö, laamanni Martti Juntikka kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan aikataulua voidaan kuitenkin vielä aikaistaa, mikäli Turun hovioikeudessa käsiteltävän rikosasian käsittelyn osalta tapahtuu olennaisia muutoksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.