Mainos

Lyhytaikaista loistoa - jäänveiston Suomen mestaruudet ratkottiin

Jäänveiston Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Porvoossa. Ykkössija irtosi kosinnan jälkeistä hetkeä kuvaavalla teoksella. 

Kouvolalaiskaksikko Ari-Pekka Kuusela ja Aleksi Salakka arvioivat vielä hetki ennen kilpailuajan päätöstä, että menestystä ei ehkä noviiseille vielä tulisi, mutta toisin kävi. Ykkössija heltisi romanttisella työllä.

- Teoksen nimi on "Kyllä", ja se käsittelee tällaista hetkeä kosinnan jälkeen. Sitä kun tuleva morsian hyppää sulhasen syliin, Salakka kertoo. 

Kilpailun yhtenäisenä teemana oli tänä vuonna unelmat. Töissä nähtiinkin niin euroja, purjelaivoja kuin vaikka kaukoputken näkymää tulevaisuuteen. 

Haastavat olosuhteet

Lämpötila pysytteli koko viikonlopun ajan plussalla. Vesisade ja tuulinen sää tekivät yhdessä olosuhteista jäänveiston kannalta haastavat.

- Tämä on oikeastaan ainakin minun veistohistorian pahin keli, Veijo Oinonen kertoo. 

- Kyllä se jäätä pehmentää ja rajoittaa siinä mielessä, että ei voi tehdä liitoshommia ja yksityiskohdat kärsii, Aleksi Salakka summasi haittapuolia. 

Teosten sulamista ei veistäjien keskuudessa kuitenkaan harmitella juuri lainkaan. Kuvat jäävät muistoksi ja veistämällä saa aina uusia. 

- Siinä on myös se hyvä puoli, että jos tuleekin huono veistos niin viimeistään kesäkuussa niitä ei enää ole, porvoolainen veistäjä Timo Koivisto naurahtaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.