Mainos

Luxemburgin lapsikaappaus päättyi

Poliisin erikoisyksikkö teki rynnäkön lastentarhaan, jossa aseistautunut mies piti 28:aa ihmistä panttivankeinaan. Sieppaaja sai surmansa poliisin luodeista. Kaikki lapset selvisivät rynnäköstä vammoitta, kertoi poliisi. Poliisi ryhtyi rynnäkköön, kun sieppausdraama Wasserbilligin pikkukaupungissa oli kestänyt 28 tuntia. Mielenterveysongelmista kärsinyt tunisialaissyntyinen mies oli vapauttanut kuluessa neljä lasta, mutta miehen armoilla oli rynnäkön alkaessa edelleen 25 lasta ja kolme aikuista. Panttivankiselkkaus sai alkunsa keskiviikkona, kun mies tunkeutui lastentarhaan ja otti panttivangeikseen kymmeniä tarhan lapsia ja paikalla olleita aikuisia. Sieppauksen alkutunteina mies päästi useita lapsia lähtemään tarhasta. Mies vaati tiettävästi miljoonalunnaita sekä lentokonetta, joka veisi hänet Tunisian naapurimaahan Libyaan.

Määräaika umpeutui

Mies vaati aamulla, että lastentarhan eteen oli tuotava kello 8.30 minibussi, joka veisi hänet lentokentälle. Määräaika umpeutui kuitenkin ilman että mitään tapahtui. Myöhemmin mies alkoi vapauttaa lisää lapsia. Pistoolilla, käsikranaatilla, puukolla ja bensiinikanisterilla aseistautunut mies otti alun perin vangeikseen 49 lasta ja aikuista. Hän vapautti jo muutaman tunnin kuluttua 16 alle 5-vuotiasta lasta sekä yhden lastentarhan työntekijän. Poliisi oli jatkuvasti yhteydessä mieheen puhelimitse.

Perheongelmat taustalla

Sieppaaja oli 39-vuotias tunisialaissyntyinen mies, jolla oli Luxemburgin kansalaisuus. Poliisi arveli sieppauksen liittyneen miehen perheongelmiin. Viranomaiset olivat evänneet mieheltä hänen kahden lapsensa huoltajuuden. Miehellä oli ollut entuudestaan mielenterveysongelmia ja hän oli ollut useaan otteeseen psykiatrisessa hoidossa. Poliisi kuvasi miehen käyttäytymistä "hyvin hermostuneeksi". Ennen rynnäkköä, paikalle saatiin miestä aiemmin hoitanut psykiatri. Poliisi piiritti lastentarhan ja paikalla oli valmiudessa myös runsaasti ambulansseja. Luxemburgin poliisi perusti jo keskiviikkoiltana kriisikeskuksen siepattujen lasten vanhemmille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.