Mainos

Luxemburg tarrasi bisnesideaan: Uusi laki takaa omistusoikeuden planeettojen ja asteroidien raaka-aineisiin

Luxemburg haluaa olla edeltäkävijä avaruuden omistusoikeutta käsittelevissä kysymyksissä. Elokuun alussa voimaan astuva laki takaa omistusoikeuden planeettojen ja asteroidien raaka-aineisiin.

Maan talousministeri Etienne Schneider kertoi eilen, että Luxemburgista on tullut nyt ensimmäinen maa Euroopassa, joka tarjoaa lakiin perustuvan järjestelmän, kun käsitellään avaruuden raaka-aineiden omistusoikeuksia. Yhdysvalloissa vastaavanlainen laki hyväksyttiin vuonna 2015.

– Lähdemme periaatteesta, että yksityiset yritykset voivat omistaa avaruudesta löytämiään raaka-aineita, Schneider sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Luxemburg on ollut jo aiemmin aktiivinen avaruuteen liittyvissä asioissa.

Vuosi sitten maa perusti 200 miljoonan euron rahaston, jonka tarkoitus on avustaa harvinaisten mineraalien tuomisessa avaruudesta maahan.

Luxemburgin tavoitteena on rohkaista erilaisia avaruustoimijoita kehittämään avaruuden taloudellisessa valloituksessa tarvittavia laitteita. Erityisenä mielenkiinnon kohteena on kaivostoimista, sillä planeetoilta ja asteroideilta voi löytyä runsaasti metalleja, joista maassa on pulaa.

Nykyisen kansainvälisen kaivostoimintaa avaruudessa säätelevän säädöstön mukaan avaruudesta kaivettujen mineraalien pitäsi hyödyttää koko ihmiskuntaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.