Mainos

Luxemburg maailman turvallisin kaupunki

Turvallisten kaupunkien kärkijoukkoon pääsivät myös mm. Helsinki ja Geneve. Turvattominta on puolestaan Bagdadissa.

Tutkimuslaitos Mercer on arvioinut 215 kaupungin rikostilastoja ja sisäistä vakautta. Selvityksessä tarkasteltiin kaupunkien osalta noin neljääkymmentä erilaista asiaa, kuten rikollisuutta, terveyttä, koulutusta ja liikennettä.

Tarkastelun tuloksena Luxemburg valittiin maailman turvallisimmaksi kaupungiksi. Luxemburgin jälkeen tulivat Helsinki, Bern, Geneve ja Zürich. Sitävastoin Irakin pääkaupunki Bagdad ja Norsunluurannikon Abidjan nimettiin maailman vaarallisimmiksi kaupungeiksi.

Euroopan kaupungeista Rooma, Ateena ja Lontoo koettiin pikkurikollisuuden, kuten murtojen ja taskuvarkaiden vuoksi vaarallisiksi. Madrid puolestaan oli turvaton terrorismin vuoksi.

Yhdysvalloissa Honolulu, Houston, Lexington, San Francisco ja Winston Salem todettiin turvallisiksi paikoiksi, kun taas Atlanta oli vaarallisin.

- Suurin osa maailman vaarallisimmista kaupungeista on maissa, joissa on runsaaasti rikollisuutta, sisäistä rauhattomuutta ja puutteita oikeusjärjestelmässä, kertoo tutkija Slagin Parakatil.

Selvityksessä tutkittiin myös ihmisten elämänlaatua kaupungeissa. Parhaiten ihmiset voivat Genevessä ja huonoiten Bagdadissa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.