Mainos

Luvattomista kairauksista epäilty yhtiö ei jättänyt selvitystä

Muilta viideltä Oulanka-Savinan alueella toimineilta kaivosyhtiöltä selvitykset on saatu.

Kauppa- ja teollisuusministeriö harkitsee tekevänsä poliisille tutkintapyynnön luvattomista kairauksista epäillystä Agricola Resourcesta. Syynä on se, ettei kaivosyhtiö ole toimittanut määräaikaan mennessä selvitystä toimistaan Sallassa Oulangan kansallispuiston läheisyydessä.

Ministeriö selvittelee epäilyä, jonka mukaan Oulangan kansallispuiston tuntumassa olisi kairattu luvatta uraaninäytteitä. Selvitykseen ryhdyttiin Sallan kunnan vaatimuksesta.

Kaivosyhtiön määräaika päättyi jo viime perjantaina, mutta yhtiölle annettiin jatkoaikaa. KTM:n kaivosylitarkastajan Pekka Suomelan mukaan yhtiö lupasi antaa selvityksensä jo eilen, mutta sitä ei ollut saapunut vielä iltapäivään mennessä.

- Jos yhtiö ei lähipäivinäkään suostu mitään vastaamaan, teemme siitä omat johtopäätöksemme. Harkitsemme kaivoslain mukaan, teemmekö poliisille tutkintapyynnön tästä, kertoo Suomela.

Suomelan mukaan muilta viideltä Oulanka-Savinan alueella toimineilta kaivosyhtiöltä selvitykset on saatu.

Ministeriöön on myös saapunut muutamia vapaaehtoisia selvityksiä Sallan ja Kuusamon alueen maanomistajilta. Maanomistajien antamien selvitysten määräaika päättyy huomenna.

Suomela kertoo, että ministeriössä käydään ensi viikolla kaikkia selvityksiä läpi. Hän harmittelee, että asian tutkinta viivästyy Agricola Resourcesin takia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.