Mainos

Luvassa kostea vappu koko maahan

- Koko maassa tarvitaan sadevarusteita vappuna, kiteyttää Forecan meteorologi Pekka Pouta. Riittääkö sateenvarjo, vai tarvitaanko ihan rankemman luokan varustusta riippuu siitä missä päin Suomea kevään juhlaa viettää. Aattona sataa koko maassa, mutta oleellinen raja kulkee Tampereen ja Jyväskylän välillä.

Linjan pohjoispuolella saa varautua vapunaattona miltei jatkuviin sateisiin, hyvällä tuurilla kohdalle voi sattua tauko sateessa. Samaisen linjan eteläpuolella sateet ovat kuuroluonteisia ja aivan etelärannikolla on pieni mahdollisuus jopa auringon näyttäytymiseen aattona.

Lämpötilat aattona vaihtelevat Pohjois-Suomea lukuunottamatta kymmenen asteen molemmin puolin, Lounais-Suomessa saattaa lämpimimmillään olla jopa 15 lämpöastetta, rannikolla jäädään vajaaseen kymmeneen asteeseen. Lapissa kevättä juhlistetaan juuri ja juuri plussan puolella.

Vappuyöstä on luvassa lämmin, sillä koko maassa on sangen pilvistä, mikä pitää lämpötilan lähellä viittä astetta Etelä- ja Keski-Suomessa. Vappuyönä laajempi sadealue kulkee Etelä-Suomen yli, mikä tekee yöstä sangen epävakaisen.

Lauantaina, vappupäivänä kuurosateiden ja yhtenäisemmän sadealueen raja on noussut Oulun korkeudelle. Piknikkiä vietetään lounais- ja etelärannikolla mahdollisesti aurinkoisessa, mutta sangen koleassa säässä. Kylmä merituuli viilentää asteita niin että ihan rannikolla jäädään viiden asteen tuntumaan, mutta jo viiden kilometrin päässä rannikosta lämpöä on jo kymmenen asteen pinnassa. Tosin sisämaahan mennessä sadekuurojen mahdollisuus kasvaa.

- Kaiken kaikkiaan luvasssa on epävakainen ja viileä, toteaa Pouta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.