Luulitko Kanada-maljan kärsivän pahoin Lukon käsittelyssä? Hollantilainen Ajax pisti paremmaksi ja sulatti palkinnon

SM-liigan kiertopalkinto Kanada-malja on ehtinyt kokea kovia Suomen mestari Lukon käsittelyssä. Kolhut eivät kuitenkaan vedä vertoja Hollannin jalkapallon mestaruuspalkinnon kohtalolle. Se nimittäin päätyi sulatettavaksi.

Amsterdamin jalkapalloylpeys Ajax voitti historiansa 35. Hollannin mestaruuden toukokuun alussa. Koronavirustilanteen vuoksi joukkue joutui tulemaan kauden ajan toimeen ilman kannattajiaan, joten seura päätti päästää nämä osaksi mestaruushumua ja muistaa näitä erityisellä tavalla.

BBC kertoo, että Ajax sulattanut mestaruuden kunniaksi saamansa hopeisen lautasen ja valmistanut siitä 42 000 hopeista tähteä. Tähdet on tarkoitus jakaa Ajaxin kausikortin omistajille.

Alla olevassa kuvassa keskikenttäpelaaja Ryan Gravenberch esittelee tähteä.

Seuran toimitusjohtaja ja pelaajalegenda Edwin van der Sar kertoo joukkueen tunteneen kauden aikana kannattajiensa tuen, vaikkei näitä ei ole voitu päästää stadionille. Nyt oli kiitosten aika.

– Kun sanoimme, että mestaruus on heille, ilmaisimme tekevämme tätä kannattajillemme. Pokaalin jakaminen on kuitenkin äärimmäinen todiste siitä, että asia todella on niin.

BBC:n mukaan Ajax on saanut Hollannin jalkapalloliitolta toisen palkinnon sulatetettavaksi päätyneen tilalle.

Alla Ajaxin julkaisema video prosessista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja