Mainos

Lutkaliike tuo naiset kaduille

Erään poliisimiehen suustaan päästämä sammakko on saanut aikaan naisten protestiliikkeen, joka leviää kulovalkean tavoin ympäri maailmaa.

Naiset kutsuvat itseään lutkaliikkeeksi, jonka järjestämille mielenosoitusmarsseille - lutkakävelyille - on osallistunut tuhansia ihmisiä, muun muassa Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Viimeisin lutkakävely järjestettiin Oslossa.

Lutkaliike vastustaa naisten syyllistämistä heidän joutuessaan seksuaalisen väkivallan tai häirinnän uhreiksi. Lutkakävelyillä muistutetaan, että syy ja vastuu on aina rikoksentekijän.

Kaikki sai alkunsa tammikuussa Kanadassa, torontolaisen yliopiston oikeustieteen opiskelijoille pidetyllä turvallisuuskurssilla.

Luennolla puhunut poliisimies herätti ällistystä varoittaessaan naisia pukeutumasta kuin lutkat. Hänen mukaansa sellainen pukeutuminen edesauttaa uhriksi joutumista.

- On typerää syyttää hameen pituutta tai alkoholin määrää. Raiskaaja on täysin vastuussa teostaan, ja siihen tulisi kiinnittää huomiota, sanoi Oslon lutkakävelyn järjestäjiin kuuluva Ase-Kari Kobbersletten.

"Tosi mies ei raiskaa", julistivat norjalaiset lutkat kylteissään.

(MTV3 - NRK)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.