Mainos

Luther-säätiön ehtoollisasia kurinpitoasiamiehen selvittelyyn

Kirkkolain mukaan viranhaltijalle, joka toimii vastoin virkavelvollisuuksiaan, voidaan määrätä rangaistuksena joko kirjallinen varoitus tai virantoimituksesta erottaminen.

Turun arkkihiippakunnan ja Oulun hiippakunnan tuomiokapitulit ovat siirtäneet hiippakuntien kurinpitoasiamiehille selvitykset Luther-säätiön pastori Sakari Korpisen ja pastori Juhana Pohjolan menettelystä.

Turun arkkihiippakuntaan kuuluva Sakari Korpinen ja Oulun hiippakunnan papistoon kuuluva Juhana Pohjola ilmaisivat Helsingin Mellunmäen seurakuntakodissa 14. maaliskuuta hiippakunnan piispa Eero Huoviselle, ettei hän ole tervetullut ehtoolliselle.

Lisäksi Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli on lähettänyt Turun arkkihiippakunnan ja Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille vireille asian siitä, että Suomen Luther-säätiö järjestää Rengon seurakunnan alueella säännöllisesti omia kokouksiaan ja messuja erään seurakunnan luottamushenkilön kotona niin sanotussa kotikirkossa. Ehtoollisen viettämiseen ei ole ollut kirkkojärjestyksen tarkoittamaa tuomiokapitulin lupaa.

Kirkkolain mukaan viranhaltijalle, joka toimii vastoin virkavelvollisuuksiaan, voidaan rangaistuksena määrätä joko kirjallinen varoitus tai virantoimituksesta erottaminen vähintään kuukaudeksi tai enintään kuudeksi kuukaudeksi. Kurinpitorangaistuksena voidaan määrätä myös viraltapano.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.