Mainos

Luovan valokuvauksen keskus juhlanäyttelyssä Jyväskylässä

Luovan valokuvauksen keskus juhlii kymmenvuotista toimintaansa juhlanäyttelyssä Keski-Suomen museossa Jyväskylässä. Keskus on linjannut toimintaansa valokuvan ja muun kuvataiteen rajamaille.

Luovan valokuvauksen keskus on ehtinyt järjestää 150 näyttelyä ja yhdessä Alvar Aalto -museon ja Jyväskylän taidemuseon kanssa neljä kansainvälistä LUMO-triennaalia. Valokuvataidetta on viety Jyväskylän kirkkoihin, kävelykadulle ja messujen halleihin.
-Lähetimme kutsun näyttelyissämme mukana olleille taiteilijoille ja saimme yllättävän hyvän vastaanoton. Päätimme koota ensin näyttelyn kotimaisten tekijöiden töistä, ja jatkamme ensi helmikuussa kansainvälisten valokuvaajien näyttelyllä, valokuvakeskuksen puheenjohtaja Kimmo Lehtonen kertoo.

Eilen avatussa Ajatuksen lento/Floating thoughts -näyttelyssä on 60 suomalaisen valokuvaajan teoksia kuluneelta vuosikymmeneltä. Keski-Suomen museon perinteisen modernissa tilassa valokuva koettelee rajojaan installaatioiden ja ainakin avajaisissa myös performanssin kanssa.

Kapan installaatiossa kehitysnesteet tippuvat hitaasti paperille, joka valottuu kaiken aikaa. Silti varsinaisina katseenvangitsijoina hätkähdyttävät Jaakko Heikkilän isokokoiset kasvokuvat, jotka muodoltaan ovat mitä perinteisintä värikuvaa.
-Keskustelu siitä, onko valokuva taidetta, on aikansa elänyt. Jokainen voi nähdä, mitä se on, kun valokuva koskettaa ja kommunikoi, Lehtonen sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.